„В Европа и в света предстои пренареждане изобщо на архитектурата

...
„В Европа и в света предстои пренареждане изобщо на архитектурата
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: В Европа и в света предстои пренареждане изобщо на архитектурата на сигурност

„ В Европа и в света следва пренареждане въобще на архитектурата на сигурност. " Това съобщи специалистът по интернационална сигурност Димитър Гърдев в ефира на " БТВ ".

" Ако ние седим в нашия окоп, не просто няма да участваме в това нещо, няма да разберем въобще какво става. Разговорът би трябвало да бъде почтен и да кажем, българската национална сигурност сега се взема решение в една забележителна степен в небето и по бойните полета на Украйна “, разяснява Гърдев.

„ В предлагането е направено едно конкретизиране, че това е военно техническа помощ. Снаряжението, което пази човешки живот, са бронежилетки каски, лекарства, военнополеви лечебни заведения, палатки. Другото е съществено тежко въоръжение, обвързвано с предложенията, които Украйна направи за приемане на самолети, на противозенитни ракети “, изясни специалистът.

„ И тук към този момент въпросът стои в действителност пред България по отношение на това до каква степен може да се наруши националната сигурност на страната. В това отношение би трябвало да има спор “, счита Гърдев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР