в Европа е въведено през 1976 г. по искане на

...
в Европа е въведено през 1976 г. по искане на
Коментари Харесай

Смяна на времето 2021: Вижте кога местим стрелките с час напред

в Европа е въведено през 1976 година по искане на Франция. Във Англия обаче се ползва от 1908 година В България тази процедура е въведена през 1979 година С разпореждане от 1997 година лятното часово време влиза в действие от 3,00 ч. сутринта в последната неделя на месец март.
Кога сменяме часа? Тази пролет ще преместим стрелките с час напред в 3:00 часа сутринта на 28 март 2021 година (неделя). Отнася се за живеещите на територията на Република България.
 Ще остане ли промяната на времето? Ще остане ли промяната на времето?
Ще остане ли промяната на времето - това е измежду най-често задаваните въпроси в последните дни. През 2018 тогавашният ръководител на Еврок...
Това значи, че ще разполагаме с 1 час по-малко за сън, само че пък за сметка на това денят ще стартира да нараства и да се стъмва по-късно.
Ще остане ли промяната на времето? Ще остане ли промяната на времето - това е измежду най-често задаваните въпроси в последните дни. През 2018 тогавашният ръководител на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер разгласи, че над 80% от европейците са поискали промяната на времето да бъде отстранена. Впоследствие промяната сред лятното и зимното часово време да бъде анулирана най-късно през октомври 2021 година. Но държавните управления на държавите-членки още не са се договорили кое часово време да бъде въведено - зимното или лятното. И няма никакви изгледи за скорошно решение, написа Дойче веле.
Според добре осведомени източници, немското председателство на Европейски Съюз, което продължава до края на годината, не има намерение да влага доста сили в тази посока: имало по-важни въпроси, а също така за взимането на такова решение се изисквало квалифицирано болшинство. В Берлин считат, че е най-важно да се избегне хаосът, който би зародил, в случай че обособените страни в Европейски Съюз вземат решение въпроса самостоятелно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР