В Европа действа невидим убиец. Испания я грозят масови смъртни

...
В Европа действа невидим убиец. Испания я грозят масови смъртни
Коментари Харесай

В Европа действа невидим убиец. Испания я грозят масови смъртни случаи, Германия мисли за сиеста 



В Европа работи незабележим палач. Испания я грозят всеобщи смъртни случаи, Германия мисли за сиеста
Жителите на Южна Европа потърсиха леговище от парещите слънчеви лъчи с плуване в морето, само че надали съумяха - крайбрежните води към Испания към този момент доближиха рекордната температура от 24, 6°C, което е с 2, 2 градуса по-висока от междинната за сезона. Нещо повече, откривателите предизвестяват, че това е единствено началото - горещата вълна, която удари Европа, ще става все по-интензивна, а температурите ще продължат да се покачват.

Пламтящата гореща вълна, която изгаря Европа, също накара немското държавно управление да обмисли въвеждането на сиеста за служащите, с цел да предприеме нещо против горещите температури, написа Daily Mail. Панелът за публично опазване на здравето предложи, следвайки образеца на Испания, въвеждането на следобедни почивки в изключително горещи дни, с цел да се поддържа продуктивността на служащите и да се понижат евентуалните опасности за здравето.


Понастоящем лечебните заведения в Италия се пробват да се оправят с солидния напор от пациенти, които се нуждаят от здравна помощ за болести, свързани с топлината. По средиземноморското крайбрежие, в това число в Италия и Гърция, туристите припадат всекидневно през последните няколко дни, защото температурите скочиха до рекордни 42°C. В резултат на това някои италиански лечебни заведения оповестиха, че единствено през последните дни броят на пациентите се е нараснал с една четвърт - по предписание хората влизат в незабавното поделение с дехидратация и топлинен удар.

Въпреки това, откривателите предизвестяват - прекомерно рано е да се отпуснете. Скоро нова гореща вълна ще удари Европа - човечеството ще би трябвало да се оправи с необикновено високите температури на сушата и морето, както и с последствията от жегата под формата на суша и горски пожари. Метеорологичната организация на Организация на обединените нации предизвестява, че температурите в Южна Европа може да победят предходния връх, подложен в Сицилия през 2021 година, когато термометърът се повиши до 48, 8°C.

Според Пану Сааристо, началник на екипа за незабавна здравна помощ на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, той и сътрудниците му се притесняват, че горещата вълна, която удари Южна Европа, ще докара до скок на смъртните случаи. Горещите талази в действителност са " невидими убийци ", които всяка година се възползват от все по-високите температури, предизвестяват лекарите.

В същото време здравните управляващи издадоха предизвестие за „ алено време “ за 23 от 27 града в Италия, в това число Рим и Флоренция. Обърнете внимание, че аленото равнище на паника значи, че горещините ще бъдат толкоз мощни, че съставляват риск за здравето на цялото население, а освен на уязвими групи като деца и възрастни хора.

В същото време климатологът от НАСА Питър Калмъс предизвестява, че това лято ще бъде „ най-студеното “ в историята отсега нататък – отговорни са климатичните промени. Изследователят отбелязва, че множеството хора, за жалост, към момента не осъзнават в каква заплаха е човечеството сега. Калмус също по този начин отбелязва, че единственият излаз от този „ топлинен призрачен сън “ е последователното унищожаване на изкопаемите горива допустимо най-бързо.

Метеорологичната организация на Организация на обединените нации споделя, че е евентуално минималните нощни температури също да доближат високите си стойности, което води до нараснал риск от инфаркт и гибел. Изследователите са загрижени, че фокусът е върху оптималните дневни температури, до момента в който в реалност нощните температури съставляват риск за здравето, изключително за уязвимите групи от популацията.

От десетилетия учените неуморно предизвестяват за пагубните последствия от изменението на климата. В допълнение към изсъхването на културите, топенето на ледниците и покачвания риск от горски пожари, по-високите температури също заплашват човешкото здраве, вариращи от топлинен удар до сърдечно-съдов стрес.

В момента по света се чупят температурни върхове, а учените предизвестяват, че 2023 година ще бъде най-горещата година в историята. Нещо повече, учените считат, че тази наклонност ще продължи и през 2024 година под въздействието на Ел Ниньо, който се прояви тази година в Тихия океан. В същото време учените означават, че евентуално към момента не сме усетили изцяло следствията от това събитие, защото Ел Ниньо не е достигнал своя връх.

Изследователите означават, че измененията в климата, които следим през днешния ден, са донесени на Земята от човешки действия, в това число изгарянето на въглища, петрол и природен газ, и са влошени от естествени феномени като Ел Ниньо, което загрява повърхностните води в източната и централната част на Тихия океан.

Предишни проучвания демонстрират, че през последното рекордно горещо лято единствено в Европа повече от 61 000 души са умряли от горещините. Повечето смъртни случаи са при хора над 80 години, а към 63% от умрелите поради жегите са дами. глас бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР