В Европа бушува война, безпрецедентна по мащаби и залог в

...
В Европа бушува война, безпрецедентна по мащаби и залог в
Коментари Харесай

Радев: Политическият елит дълго пренебрегваше рисковете за сигурността на страната

" В Европа бушува война, невиждана по мащаби и залог в най-новата история на нашия континент. България навлезе в тези рискови времена след години на необразовани и користни опити с въоръжените сили, с насаждания и илюзии, че войните са част от предишното, че попрището на военнослужещия е безперспективно, а армията е отживялост. Политическият хайлайф дълго пренебрегваше рисковете за сигурността на страната ", съобщи президентът Румен Радев.

По думите му бездействието и пагубните решения са размивани в груповата безнаказаност.

" Развитието на въоръжените сили и войната не търпят лековерие. Достатъчно са печалните образци в предишното, когато българският боец и българският народ са плащали политическата изгода е лековерие ", добави Румен Радев.

Той разясни, че в основата на всяко проваляне лежи честен пробив, чуждопоклонство, подкупност, обезверяване, публичен ерес.

" Гергьовден е изключително значим празник. В деня на Свети Георги Победоносец означаваме единението на народ и войска. Припомняме си, че в историческата стихия би трябвало да сме сплотени зад националния интерес, с цел да съхраним своя живот и този на околните, да опазим нашия дом и просвета. Уважаеми военнослужещи, благодаря ви, че макар провокациите продължавате да отстоявате идеята България с професионализъм, безрезервност и чест ", сподели още президентът Румен Радев.

Държавният глава подсети, че е доста значимо Народното събрание да извърши своята задача с приемането на значимите закони и бюджета.

" Модернизацията е изчерпателен развой и не завършва с едни публични поръчки и снабдяване на техниката. В основата на бойните качества са хората. Затова е доста значимо да се организира този церемониал, с цел да може хората, които вземат решения, да видят нашите военнослужещи и да схванат, че те са в основата и във фокуса на модернизацията и на придобиването на бойните качества ", сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР