В ЕС статистиките показват, че сме първи по несъбрано ДДС.

...
В ЕС статистиките показват, че сме първи по несъбрано ДДС.
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: В ЕС сме първи по несъбрано ДДС, няма кой да ни бие!

В Европейски Съюз статистиките демонстрират, че сме първи по несъбрано Данък добавена стойност. Няма кой да ни бие. Миналата година Европейски Съюз и Европейска комисия са приели нови правила, с цел да се понижава този проблем. Техните разбори са посочили, че една част от тези пари се опират от банки, а огромна част отиват в незаконни и терористични организации. Това сподели в Шоуто на Слави основателят на Фрог нюз Огнян Стефанов. От през вчерашния ден насам публикувахме самата вест, по-късно отзиви на икономисти и политици, които споделиха, че това е ултраскандално и би трябвало да има оставки, да бъдат посочени кои институции са отговорни, с цел да се стигне до тези 16 милиарда Така стартира коментарът на журналиста за изнесената на ярко информация на гражданско съдружие " Боец ".

Оказа се, че тази сума от 16 милиарда 200 млн. е това, което отвън Национална агенция за приходите службите са записали. А действителната цифра е може би два или три пъти по-висока. Това са канстатираните загуби. Ами неконстатираните?! Най-големите дедесари в страната, прибрали 200-250 млн., са и най-недосегаемите. Човек прибрал 200 млн. несъмнено е заделил 50 млн., да не го закачат. Това са кухи компании, експорт, който се връща, това са компании, в които работят адвокати и икономисти, които осъществят схеми, уточни Стефанов.

Преди два часа се обадих на един прочут, че ще гостувам в шоуто и този човек ми сподели: " Плевенчани сте по-големи внкели от перничани. Ще ви бият ". Тук става въпрос за милиарди. И ние повдигаме този въпрос. Хората би трябвало да знаят, че всички пенсии могат да се вдигнат със 300 лева, всички заплати с 500 лева, в случай че беше събрано това Данък добавена стойност.

Защо никой не приказва и написа за това. Това е гибелта на българските медии. Трябва да идват патоанатомите. Българските медии в този тип, в който хората си ги показват, не съществувут. Ясно е, чии са медиите. Но какво са правели през всичкото това време ДАНС, разяснява Огнян Стефанов.

Той уточни и кой носи отговорност за тази кражба. Министерството на финансите и министърът са основен отговорник, в ДАНС има такива отдели, има Министерство на вътрешните работи, икономическа полиция, прокуратурата ни е мощна като Съветския съюз, уточни той. Не знам по какъв начин да се разяснява, че министърът на финансите не знае за това Данък добавена стойност. Не е допустимо!

От Данък добавена стойност няма да се върне нищо, приключи журналистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР