В ЕС годишно жертвите на трафика на хора са около

...
В ЕС годишно жертвите на трафика на хора са около
Коментари Харесай

Над 7000 годишно са жертвите от трафика на хора в ЕС


В Европейски Съюз годишно жертвите на трафика на хора са към 7000 и това е единствено върхът на айсберга, заяви през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя показа оферти за промени в европейските правила, с които да се реализира по-добра битка с това събитие.

По данни на Европейска комисия вредите от трафика на хора в Европейски Съюз са към 2,7 милиарда евро за година. Йохансон означи, че множеството от потърпевшите от трафик са дами и деца, жители на Европейски Съюз, като най-често те стават жертви на полова употреба.

Европейска комисия предлага отсега нататък съзнателното потребление на услуги от хора, жертва на трафик, както и насилствените бракове и противозаконното осиновяване, да бъдат оповестени за закононарушение. Расте броят на нарушителите, само че не и на обвинените за трафик на хора, посочи Йохансон. 

Комисията предлага също Евростат да събира годишни данни за трафика на хора в Европейски Съюз. Очаква се новите оферти да бъдат оценени от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент.

Данните на Европейска комисия сочат, че най-често жертва на трафик на хора стават жители на Румъния, Франция, Италия, България и Полша от страните в Европейски Съюз, и от Нигерия, Китай, Молдова, Пакистан и Мароко измежду останалите страни. Отчита се, че множеството жертви у нас са от ромски генезис и най-често те са подлагани на насилствени бракове или сурогатно майчинство. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР