В ЕС държавите отделиха около 4% от БВП за мерки,

...
В ЕС държавите отделиха около 4% от БВП за мерки,
Коментари Харесай

Проф. Гечев: Управляващите предизборно увеличават заплатите на администрацията, a бавят помощите за бизнеса

В Европейски Съюз страните отделиха към 4% от Брутният вътрешен продукт за ограничения, а в България единствено 1% и то на хартия. „ Мерките, които подхваща държавното управление са извънредно слаби. В Европейския съюз държавните управления отделиха към 4% от Брутният вътрешен продукт, до момента в който в България на хартия бяха отделени 1%, а в действителност, по данни на самото държавно управление, от 1 милиарда лева, който трябваше да стигне до хората по мярката „ 60/40 “, все още са стигнали към 250 млн. лв. “.
Оценката за ограниченията на българското държавно управление за справяне с коронавирус рецесията направи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в ефира на България On Air.

Проф. Гечев се аргументира и разясни, че българското държавно управление реагирало доста по-слабо като помощ спрямо сътрудниците си от Европа и е реагирало без никакви цели, каквито оферират от Българска социалистическа партия.

„ За разлика от Германия, Франция, Италия, Полша и Чехия, където преимущество имаха компании, които създават висока добавена стойност и високотехнологични производства, нашето държавно управление няма такава предпочитана стратегия. В последна сметка трябваше да се даде преимущество по мярка на помощта и по времето на помощта на компании, които дърпат българската стопанска система “, уточни депутатът-социалист.

Проф. Гечев означи, че ограниченията също по този начин са извънредно закъснели: „ Наближава Коледа, а държавното управление занапред разисква по какъв начин до края на януари ще бъдат получени спомагателни средства. Докато другите държавни управления в Европейския съюз реагираха още напролет “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР