В енергетиката има много предприятия на изкуствено дишане, които се

...
В енергетиката има много предприятия на изкуствено дишане, които се
Коментари Харесай

Илиян Василев: ”Росатом” няма пари за АЕЦ ”Белене”, наивна е идеята китайци да са партньори

В енергетиката има доста предприятия на изкуствено дишане, които се поддържат, единствено с цел да се поддържат съответни олигарси. Това е новото изпитание - същите олигарси, които към този момент изцедиха опцията да вземат в енергетиката, без да създават, всички те виждат в АЕЦ „ Белене “ новия си късмет.
Това сподели за БНР някогашният дипломат на България в Москва и сегашен анализатор по тематики, свързани с Русия Илиян Василев във връзка търсенето на стратегически вложител за АЕЦ „ Белене “:

" Росатом " няма тези пари, с цел да ги влага в плана. Отново стигаме до една позната обстановка още от 2006 година – „ Росатом “ тогава беше с доста по-големи благоприятни условия да влага и искаше да взе участие като акционер. Нещата не са се трансформирали! И през 2019-а година е също толкоз политически и по различен метод невероятно и мъчно за пробутване обстановка, при която „ Росатом “ да владее суперстратегически обект на територията на НАТО и Европейски Съюз. Но, този път се пробва една композиция - технологията и тежестта на Русия и китайските пари, т.е. руско-китайско съдействие на българска територия.

Тази композиция е доста наивно замислена в кабинет, който не схваща особеностите на китайската политика. Идеята, че китайците ще играят младши сътрудник на огромния съветски „ Росатом “, е просто наивна. Сега има и други условия – тези неща към АЕЦ „ Белене “ стават към фона на една невиждана рецесия в българската енергетика. Към уравнението би трябвало да отчитаме, за доста огромно страдание, и потребление на АЕЦ „ Белене “ към този момент даже в подтекста на т. н. „ климатични промени “. Има нови лобисти за „ АЕЦ Белене “. Това е някаква убийствена война сред разнообразни кланове и ползи, всеки от които се бори за оцеляване. “

Пред националното радио дипломатът разяснява и митингите в Русия с искане за либерален достъп до изборите, при които към този момент са осъществени над 1200 ареста. Когато съветският президент не може да се оправи с някакъв съперник, той го не разрешава, разяснява специалистът.

„ Това, че на Генади Зюганов му позволиха да организира митинги, до момента в който на другите - не, беше опит на властта да вкара протестиращите в комфортната шапка те да бъдат управлявани или най-малко показани от комунистическата партия, с цел да ги вкара в клопка, която елементарно по-късно може да бъде идеологически раздрана. Всеки знае, че Путин въобще не се тормози нито от Зюганов, нито от остарялата десница. Новите неща са тези, които той мъчи по всевъзможен метод да опитоми. ", показа Василев.

„ Когато забраниш на опозицията легалния метод да показва своите ползи - а точно посредством избори, на нея не ѝ остава нищо друго, с цел да не бъде смачкана тотално, с изключение на да излезе на улицата. Всичките митинги са преднамерени и артикул на философията на Путин за практикуване на власт. При него няма заден ход! Той е толкоз самоиндоктриниран в правотата си, че аз не си припомням нито веднъж, в който, при огромна вътрешна рецесия, той да е дал заден ход “, добави още някогашният посланик.

Според него опозицията има късмет освен поради достолепието на своите дейности.

„ В съветската традиция, когато репресираш човек, да го вкараш в тюрмата, когато го насилваш, ти го легитимираш като водач на масите. Даваш му късмет най-малко да се показа. Опозицията просто провокира Путин да упражнява принуждение, с което тя става все по-разбираема на огромна част от масите, които преди подкрепяха Путин, а в този момент са в пасивна опозиция… “.

В Русия има „ опитомена “ и „ неопитомена “ съпротива, разяснява още Василев и прибавя: „ Вижте кои хора той пусна на изборите. Всички са от тази опитомена съпротива “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР