В Електроразпределение Юг (ЕР Юг) постъпи официална заявка от търговец

...
В Електроразпределение Юг (ЕР Юг) постъпи официална заявка от търговец
Коментари Харесай

Сагата между Електроразпределение Юг и ВиК Ямбол заради натрупани задължения продължава

В Електроразпределение Юг (ЕР Юг) постъпи публична поръчка от търговец на електрическа енергия на свободeн пазар за краткотрайно прекратяване на електрозахранването към обекти на ВиК Ямбол. Като причина са посочени просрочени отговорности за потребено електричество на водното сдружение към търговеца на електрическа енергия. Предвидената дата за осъществяване на прекратяване на снабдяването с електрическа eнергия е 01.02.2022 г.

Подадените обекти за изключване са помпени станции и пречиствателна станция за отпадни води. В ЕР Юг няма информация дали и кои места ще бъдат наранени от прекъсването на водоснабдяването.

Търговецът е заявил, че неговият клиент – ВиК Ямбол, както и локалната власт, са известени за датата на преустановяването на зареждането. От своя страна ЕР Юг също осведоми както водното сдружение, по този начин и Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Ямбол, регионална администрация Ямбол и община Ямбол за постъпилата поръчка.

Ако търговецът не анулира поръчката си за изключване, то ЕР Юг, като мрежови оператор, е длъжен според Закона за енергетиката да съблюдава процедурата и да извърши поръчката.

Ролята на Електроразпределение Юг в сходни случаи е ясно регламентирана от Закона за енергетиката в нормативно откритите задължения на мрежовите оператори на свободния пазар.

В тази връзка Електроразпределение Юг няма отношение към въпросите, касаещи комерсиалните взаимоотношения сред ВиК Ямбол и определения от водното сдружение снабдител на електрическа енергия - по отношение на размер на дълга за употребявана електрическа енергия, периоди и способи на заплащане, контрактувана цена на силата и т.н.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР