В ексклузивен откъс от новите мемоари на принц Хари People

...
В ексклузивен откъс от новите мемоари на принц Хари People
Коментари Харесай

Страшно признание: Принц Хари влетял в тунела, където Даяна ...

В извънреден фрагмент от новите записки на принц Хари People разкрива за първи път по какъв начин кралската персона претърпява последните моменти на майка си принцеса Даяна преди нейната гибел.

Докато участва на полуфинала на Световното състезание по ръгби през 2007 година в Париж, тогава 23-годишният Хари кара през същия тунел, където майка му почина преди 10 години. В новите си записки, които ще излязат на 10 януари, той споделя за мощната болежка, която е изпитал, написа life.dir.bg.

В нощта на полуфинала принцът моли водача си да мине през същия тунел, в който Даяна е аварирала, и то тъкмо с 65 благи в час. 

" Тръгнахме, минавайки през трафика, минавайки около Риц, където мама е яла последното си ястие с приятеля си през онази августовска вечер. След това стигнахме до отвора на тунела. Втурнахме се напред, минахме през ръба на входа на тунела - неравността, която сякаш е предиздвикала мерцедесът на мама да се отклони от курса ", написа Хари в записките си и продължава:

" Когато колата навлезе в тунела, аз се наведох напред, следих по какъв начин светлината се трансформира, следих по какъв начин бетонните колони мигат около мен. Преброих ги, преброих ударите на сърцето си и след няколко секунди излязохме от другата страна. Седнах обратно. Тихо споделих: " Това ли е всичко? Това е нищо. Просто прав тунел. " Винаги съм си представял тунела като някакъв подъл проход, присъщо рисков, само че това беше просто къс, елементарен тунел без непотребни декорации. Няма причина някой в миналото да почине вътре ".

След което предиздвикал водачът още веднъж да мине през тунела.

" Дълбоко в себе си се надявах да усещам в този тунел това, което почувствах, когато ми дадоха полицейските досиета — съмнение. Съмнение. Вместо това, това беше нощта, когато всички подозрения отпаднаха. " Тя е мъртва ", помислих си. Господи, тя в действителност си отиде вечно. Отивам до края, който се преструвах, че диря. И в този момент в никакъв случай нямаше да мога да се отърва от него. Мислех, че шофирането в тунела ще постави край или ще спре за малко болката, десетилетието на неумолима болежка. Вместо това донесе началото ", споделя още принц Хари.

Мемоарите му ще бъдат публично пуснати на 10 януари като съкровен взор към прекарванията му, които са формирали неговата характерност.

През юли 2021 година Penguin Random House разгласи, че херцогът на Съсекс ще написа своята житейска история в книга, напомня People.

В книгата си Хари си спомня невъобразимата гибел на майка си и по какъв начин се е развил животът му от този миг нататък.

Penguin Random House отбелязва, че книгата връща " читателите назад към една от най-изпепеляващите картини на двадесети век: две млади момчета, двама принцове, вървящи зад ковчега на майка си, до момента в който светът гледа в тъга и смут. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР