В ежегодния доклад на Държавния департамент на САЩ за човешките

...
В ежегодния доклад на Държавния департамент на САЩ за човешките
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: Държавният департамент на САЩ спря да използва определението „окупирани“ за палестинските територии

В годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за човешките права не се употребява определението „ окупирани “ за Палестинските територии за първи път от 1979 година насам, написа израелското електронно издание The Jerusalem Post.

В секцията за Израел на оповестения в петък отчет на Държавния департамент териториите се загатват с техните имена: Газа и Западния бряг, като това се отнася и за Голанските възвишения, в действителност анексирани от Израел през 1981 година, които обаче не престават да се водят като окупирани.

Изданието разяснява, че откакто Израел се изтегли от Газа през 2005-а година, той няма административен надзор над Ивицата. Но евреите не престават да упражняват цялостен надзор върху сигурността над Западния бряг посредством военна окупация и не престават да предизвикват заселването на колонисти от Израел в региона. В отчета от 2017-а година има единствено една препоръка, че територията е окупирана. „ Израелските управляващи не позволиха завръщането на палестинците, които бяха в чужбина по време на „ Шестдневната война “ от 1967 година и тези, чиито разрешителни за непрекъснато престояване на окупираните територии бяха отнети от израелските управляващи в следствие “, се споделя в отчета.

„ Беше мъчно за родените в чужбина съпруги и децата на палестинците да получат поданство. Властите са издавали позволения за непрекъснат престой на съпругите на жителите на Ерусалим със забавяне от няколко години “. Администрацията на (президента на Съединени американски щати Доналд) Тръмп е няма за наличието на Израел в региона на Западния бряг на река Йордан спрямо предшествениците си. Американският държавен глава характеризира заселническата активност на Израел като „ безполезна “ в напъните за реализиране на мир, само че отхвърля да се разгласи намерено за дву-държавно позволение на десетилетния спор.

Посланикът на Съединени американски щати в Израел Дейвид Фридман дефинира политиката на Израел като „ хипотетична “ окупация в изявление пред The Jerusalem Post предходната година. Предполага се, че точно той е повлиял на Държавния департамент през декември да спре да употребява този термин незабавно. „ Лъжата за окупацията на Палестинските територии стартира да става ясно “, реагира на новия отчет министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман в „ Туитър “. „ Казват, че в случай че една неистина се повтаря задоволително постоянно, тя се трансформира в истина, само че истината постоянно е по-силна. Докладът на Държавния департамент е доказателство за това “, написа Либерман (който е водач на партията на съветските евреи „ Наш дом Израел “ в Кнесета – бел. ред.).

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР