В ефира на bTV той заяви, че най-накрая след протестите,

...
В ефира на bTV той заяви, че най-накрая след протестите,
Коментари Харесай

Слави Василев: Сега ГЕРБ ще види какво е „истинска опозиция“

В ефира на bTV той съобщи, че най-сетне след митингите, които са „ запалили “ процеса на смяната, нощес той е намерил своето решение, а по думите му коалиция сигурно ще има.

„ Голяма част от политическите обединения, които бяха лице на смяната в предходния парламент, в този момент се сливат. Кирил Петков и Асен Василев ще би трябвало да покажат забележителни качества, с цел да сформират държавно управление, тъй като егото на техните евентуални сътрудници е разтърсено. Аз съм уверен, че и Българска социалистическа партия, и Демократична България, и Има Такъв Народ ще се спогодят за необятен консенсус във връзка с значимите цели на България “, сподели Василев.

„ Хората, които желаят смяна и друго ръководство, внезапно трансформираха своите желания. Автоматичният общ брой на отлива от четирите „ партии на смяната “, в случай че прикрепим и Българска социалистическа партия към тях, дава тъкмо резултата на „ Продължаваме промяната “, сподели на собствен ред политологът Георги Харизанов.

Според него тази огромна динамичност, която се следи, отразява огромното отчаяние от последните два Народното събрание.

Харизанов обаче остава песимистичен, тъй като „ Продължаваме промяната “ е „ неукрепнал нов план, който би трябвало да направи устойчива коалиция с партии и обединения, намиращи се в срив “.

„ Не знам дали Кирил Петков има способността да се трансформира в водач на преговорния развой, тъй като против него ще седнат опитни хора със мощно его “, счита той.

Според Харизанов изборите „ 2 в 1 “ са помогнали най-вече на Политическа партия „ Възраждане “, а „ ИТН “ справедливо се е разделила с получената поддръжка на последните избори, тъй като „ не е съумяла да случи нищо значително с нея “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР