В една парламентарна република най-важното е парламентът да работи. Затова

...
В една парламентарна република най-важното е парламентът да работи. Затова
Коментари Харесай

Радев: В парламентарната република най-важното е парламентът да работи

В една парламентарна република най-важното е Народното събрание да работи. Затова свиках Народното събрание допустимо най-рано. От решенията на Народното събрание зависи развиването на всички останали въпроси. Това съобщи пред публицисти в Черна гора президентът Румен Радев.

Държавният глава е на аудиенция в Черна гора. Той даде взаимен брифинг с черногорския президент Яков Милатович.

Радев изрази убеденост, че България ще продължи да отстоява своята политика на поддръжка на евроинтеграцията на Западните Балкани. Той акцентира, че страната ни е главният мотор на тази политика. Президентът уточни, че има вяра, че българският парламент и държавно управление ще продължат да се придържат към тези политики, които да подсигуряват резистентност и необратимост на евроинтеграцията на Западните Балкани.

По думите му този развой не би трябвало да бъде ускоряван и зависим единствено въз основата на геополитически условия, а да се движи на правилото на личните заслуги и спазването на Копенхагенските критерии. Според него би трябвало също по този начин да се съди съгласно политиките за създаване на добросъседски връзки, на градивно партньорство със прилежащите страни, на спазването на човешките права и върховенството на правото.

Радев открои положителните двустранни връзки сред България и Черна гора. Той посочи, че страната ни цени високо отличните си връзки с балканската страна, основани на дългогодишно другарство и взаимно доверие, на вековни културни, исторически и духовни връзки. Държавният глава акцентира, че и от двете страни има упоритости за задълбочаване на двустранното съдействие в областта на индустриалното съдействие, стопанската система, ИТ сферата, защитата, науката, културата.

Президентът на Черна гора Яков Милатович благодари на българската страна за поддръжката. Той изрази убеденост, че до 2028 година Черна гора може да стане част от Европейски Съюз.

Само постоянен район, който е проспериращ стопански и се базира на взаимното доверие, може да направи крачка напред в своето общоевропейско бъдеще, добави той.
 Президентът привиква 50-ото Народно заседание в сряда
Президентът привиква 50-ото Народно заседание в сряда

Новоизбраните депутати ще положат клетва и ще би трябвало да изберат ръководител на парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР