В една от най-любопитните ситуации на тазгодишния Уимбълдън несъмнено се

...
В една от най-любопитните ситуации на тазгодишния Уимбълдън несъмнено се
Коментари Харесай

Много го правят, но Джокович не е сред тях: Фриц защити 23-кратния мейджър шампион

В една от най-любопитните обстановки на тазгодишния Уимбълдън безспорно се трансформира моментът от полуфиналния дуел сред Новак Джокович и Яник Синер, когато съдията на стола Ричард Хай отсъди директна точка в интерес на италианеца заради продължен зов от страна на Ноле в хода на разиграването, с което бе зачетено, че международният номер две е попречил удара на противника си. Дискусиите във връзка с случилото се не престават към момента да заставам на дневен ред, като всеки показва своето мнение свободно и до момента в който едни поддържат решението на съдията, то други укоряват английския рефер, че е направил неточност.

Сред обсъжданите тематики е и това, че значителен брой тенисисти имат в играта си рутината да издават зов при всеки собствен удар, като в тази рубрика място изцяло резонно намира и 22-кратният притежател на " мейджър " титли Рафаел Надал, на който обаче не му се е случвало нещо сходно. С мнение по случая се включи и международният номер 9 Тейлър Фриц, който употребява профила си в обществената медия Twitter, с цел да разяснява обстановката по следния метод:

" Не мога да приказвам за съответния случай, тъй като не го видях. Новак обаче не е измежду тенисистите, които излизат в главата ми, когато си помисля за това предписание, само че има други играчи, които удължават или забавят своите крясъци, освен това с доста, на значимите точки, целейки да те разконцентрират, като това би трябвало да бъде вземано под много по-голямо внимание от страна на съдиите. ", гласи написаното от американеца.

I can’t speak to this specific instance because i didn’t see it. Novak doesn’t come to my mind when I think of this rule, BUT some players I can think of extend/delay grunts A LOT on big points to put you off and it needs to be called more by umpires.
— Taylor Fritz (@Taylor_Fritz97)

Впоследствие някогашният първенец от Мастърса в Индиън Уелс отхвърли измежду посочените от него тенисисти да е международният номер едно Карлос Алкарас, който също е измежду състезателите, които издават крясъци при своите отигравания: " Неговите са непрекъснати и в случай че той ги удължи от време на време, то това е, тъй като осъществя уинър, тъй че няма значение. " - приключи шеговито Фриц.

Nah his is consistent and if he ever extends it it’s when he blasts a winner so doesn’t matter
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР