В една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от

...
В една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от
Коментари Харесай

Дискотека в Бургас хлопва кепенци, криела оборот

В една от четирите нощни заведения, тествани през миналата нощ от звеното „ Фискален надзор “ в Бургас са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е открита разлика в касовата наличност с регистрираното на фискалните устройства, оповестиха от Национална агенция за приходите.

В среднощната акция фискалните сътрудници се показали за клиенти, като единствено в едно от тестваните нощни заведения продажбата не е била записана съгласно закона. В първия работен ден стартира процедура за запечатване на дискотеката, допълват от приходното ведомство. 

Също през предходната нощ „ Фискален надзор “ ревизира и всички търговски обекти, намиращи се на Летище „ Сарафово “. От 11 тествани данъчно нарушаване е намерено в един от тях, сочи статистиката на данъчните.

Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали условията на закона.

От началото на лятото инспектори на Национална агенция за приходите направиха близо 25 000 инспекции по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушавания. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта поради неиздаване на касова записка.

Звеното за фискален надзор, което следи придвижването на над 1 милиарда кг. рискови артикули по границите и навътре в страната също взе участие в лятната контролна акция, като с изключение на инспекции за отчитане на оборота, управлява тържища и борси, продаващи хранителни и акцизни артикули, както и първокласни коли за начисляването на така наречен налог „ уикенд “.

От приходното ведомство предизвестяват, че без значение от цената на продажбата, против всеки търговец, който не е издал касова записка, може да стартира процедура по запечатване, като междинният период, за който се постанова мярката е сред 2 и 4 седмици.

Сигнали за данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 и на имейл [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР