В една мрачна финансова и морска сага почти завършеният мегакруизен

...
В една мрачна финансова и морска сага почти завършеният мегакруизен
Коментари Харесай

Круизен кораб №1 в света отиде за скрап

В една мрачна финансова и морска сага съвсем приключеният мегакруизен транспортен съд Global Dream II в никакъв случай няма да излезе в намерено море, а ще бъде бракуван, тъй като на строителя му са му свършили парите и никой не желае да го купи, оповестява The Guardian.

Някога Global Dream II и сестринският му транспортен съд Global Dream щяха да бъдат рекордьори по брой пасажери на най-големия круизен транспортен съд и шести в света по мярка.

Но тези фантазии бяха разрушени, когато немската корабостроителница MV Werften разгласи банкрут през януари тази година и защото нямаше средства да приключи колосалния круизен транспортен съд, компанията потърси покупател за големия транспортен съд.

 Уви, няма искащи. MV Werften оповестява, че е продал оборудванията си на немска военноморска част, която съгласно Guardian в този момент ще употребява предприятието за строителство на военни кораби - само че за жалост, защото Global Dreams II не е оборудван за война, 260 000-тонният транспортен съд ще бъде изваден от пристанището и продаден като скрап.

 width=

На назад във времето остава фактът, че пандемията COVID-19 е нанесла съществени провали на пазара.

Някога известни като отмора за тези, които търсят намерено море и шведска маса, пътническите кораби се трансфораха в призрачен център по време на първите талази на пандемията и от този момент трябваше да жонглират с редица ограничавания, спирания и дефицит на личен състав, свързани с ковид. Акциите не престават да падат, а фирмите - като MV Werften - се борят да върнат на борда феновете на круизи.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР