В една коалиция не е задължително да харесваш своите партньори,

...
В една коалиция не е задължително да харесваш своите партньори,
Коментари Харесай

Политологът Любомир Стефанов: ПП-ДБ и ГЕРБ се учат в крачка как д...

" В една коалиция не е наложително да харесваш своите сътрудници, изключително в държавното ръководство, защото има цели, а държавните цели би трябвало да бъдат споделяни ", акцентира експертът.

 

Относно поръчката на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за измененията в Конституцията, специалистът разяснява, че " не е напълно лишена от логичност ":

 

" Конституционният съд ще откри някакви причини, само че уповавам се те да бъдат юридически ", уточни Стефанов и добави:

 

" Що се касае за двойното поданство. Попадна ми едно изявление пред българската диаспора в Съединени американски щати преди 4-5 години, в което господин Радев увещава нашите съграждани в Съединените щати, че е належащо да се създадат промени, които да им дават опция да вземат участие в ръководството на страната и да не се усещат забравени ", сподели още той.

 

За конституционните промени, свързани със служебното държавно управление, политологът изрече мнение, че се върви в вярната посока, тъй като властта остава, където й е мястото - в Народното събрание.

 

" Вече има посочени хора, които могат да оглавяват служебния кабинет, което лишава от произволи президента, който и да е той ", счита Стефанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР