В една дългогодишна връзка всеки физически контакт, целувка или прегръдка

...
В една дългогодишна връзка всеки физически контакт, целувка или прегръдка
Коментари Харесай

Знаете ли защо ни дразнят ласките на партньора в дълга връзка

В една дългогодишна връзка всеки физически контакт, целувка или прегръдка може да раздразни колегата. Сексуалният терапевт Ванеса Марин уточни пред Newsweek аргументите за тази реакция.
Тя отбелязва, че двойките, които са дружно отдавна, по-рядко се допират. Те са по-малко привлечени от секса, в сравнение с при започване на връзката, тъй че възприемат близкия контакт като нарушение на границите и интуитивно пазят персоналното пространство.
Експертът по полови връзки дефинира този резултат за непредвиден, само че поучава да не се страхувате от него. Възобновяването на практиката на взаимно допиране ще помогне още веднъж да свикне тялото с сътрудник.
" Интересно е по какъв начин е допустимо да обичаш някого толкоз доста и да реагираш толкоз бурно на едно просто допиране ", споделя тя.
Специалистът вкарва термин за това събитие - " настръхване ", сравнявайки с реакцията, сходна като при отхвърлянето на чужд, който се е доближил прекалено много. Според нея в една или друга степен всяка двойка минава през „ настръхване “.
Много хора изпитват това и се усещат комплицирани. Чувстват, че нещо не е наред във връзката им.
Семейният и секс терапевт Аманда Пашуко е съгласна с Ванеса. Тя има вяра, че първата стъпка към решаването на доста фамилни проблеми е да осъзнаете реакцията на " настръхването " и да започнете да се справяте с нея. В началото е задоволително единствено да докоснете челото на колегата, с цел да не предизвикате несъразмерна реакция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР