В един сравнително кратък период Бойко Борисов изрича много пъти

...
В един сравнително кратък период Бойко Борисов изрича много пъти
Коментари Харесай

Нови аргументи в подкрепа на омразата и оставките

В един относително къс интервал Бойко Борисов изрича доста пъти следните изказвания: „ Правим всичко за хората “; ”Аз всичко върша със сърце и душа и знам, че след 1 година ще бъде лукс за хората ”; „ Всичко, което вършим, го вършим за младежите “ (по мотив протестите) и други От всякъде струи грижа за нацията и страната.
От нас чака признателност и да не питаме за чекмеджето с милионите, къщата в Барселона, простата кърджалийска п...а, покупко-продажбите с Пеевски, публичните поръчки и прочие

Натякваната от Борисов угриженост е лъжа и двуличие. Ето някои доказателства.

Правителството се хвали с държавната помощ за потърпевши бизнеси от пандемията с ковид. Дали? Според закона компания, записана в офшорна зона не може да взе участие директно или индиректно в социална поръчка, само че може да получава безплатна помощ от бюджета. Такъв е казусът с офшорка, обвързвана с брата на някогашния финансов министър Милен Велчев – Георги Велчев, която получава над 1,5 млн лв. помощ. Случаят е разказан от юриста Румяна Ченалова. Възниква простоват въпрос: Как по този начин десетки компании не съумяват да отговорят на изискванията и получават отвод за сбъркани точка или запетайка, а други постоянно са измежду печелившите?

В последните дни адвокати сигнализират за предлагани ултра скандални промени в правораздаването. Първата е отпадането на третата правосъдна инстанция – Върховният касационен съд. Не се заблуждавайте, че това е редуциране на периодите на делата. Това е обричане на наказание на всички неуместни и влезнали в „ черен “ лист на властимащите, които и да са те. Другата „ революционна “ смяна е настояването съдът да позволява събраните от прокуратурата доказателства, без значение независимо дали са гони. Пак поради понижаване на периодите сякаш. Лъжа! Идеята е да се избегне третата инстанция, с цел да се вземат решение така наречен „ прокурорски каузи “ от съдилища, които са в обсега на надзор на избрани кръгове. Няма да го признаят, само че всеки правист и даже студент 2-и курс, ще ви го каже. Което значи доминация над целия правосъден развой от прокуратурата. В Специализирания съд това ще е несъмнено. Политическите квоти във Висш съдебен съвет подсигуряват това „ изобретение “, сравнимо само с Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при Совете народных комиссаров РСФСР (ВЧК при СНК РСФСР) по време на сталинските репресии. И в този момент хора без присъди лежат в арестите месеци и години наред. Те са осъдени без да са наказани. Нарича се мракобесие. То взривява самите устои на демокрацията и правовия ред. Попитайте обаче Борисов и Гешев и те ще гледат почтено в камерата, обяснявайки какви грижи поставят за народа.

За да е цялостна картината на парадокса в страната, ето какво декларира основният прокурор Иван Гешев в добило известност видео: „ Говорих с подобен доста прочут български политик, чисто другарски пихме кафе и си говорихме... От него чух определението " християнсоциалист ". Аз не знаех, че има такава политическа устременост. Сега, аз не мога да кажа, че съм социалист. По-скоро имам, да, по-социални визии за живота. Ако обобща, по този начин в резюме, въпроса Ви - християнсоциалист родолюбец “.

Чл. 6 от Закона за правосъдната власт споделя, че при реализиране на активността си прокурорите са политически неутрални. В случая Висш съдебен съвет би трябвало да се самосезира за гешевите откровения, само че няма да го направи, тъй като ще „ светне “ приятелят-политик и ще станат ясни доста неща... Включително зависимости на самия Висш съдебен съвет.

Васил Божков твърди, че сбирката му от предмети на античното изкуство се разграбва по напътствие на Делян Пеевски със съдействието на прокуратурата. Някой съмнява ли се? Какво стана с картините, изнесени от КТБ, откакто бе фалирана? Кой заграби огромна част от активите на банката за жълти стотинки? Къде отиват милионите и милиардите, които Борисов обилно раздава? Защо държавното управление отхвърля да уточни получателите? Защо се вземат милиардни заеми, в случай че фискалният запас е над 10 милиарда? Да не би запасът да е изпразнен? Затова ли няма пари за служителите на реда, които постоянно са били ухажвани от властта?

Столична дирекция на вътрешните работи излезе с безумно пояснение по отношение на задържането на журналиста от Антикорупционния фонд Николай Стайков. На 8-ми против 9-ти август към 3 часа до езерото “Ариана” в столицата той е задържан. В районното Стайков отхвърля да подпише заповедта за задържане, тъй като в нея пишело, че е спретнат поради чупене на пейки. По-късно журналистът прави питане до Столична дирекция на вътрешните работи по чия заповед е бил арестуван и защо чупене на пейки става дума в зона без пейки. След два месеца той въпреки всичко получава отговор, подписан от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Той твърди Стайков, че по случая е осъществена “обстойна инспекция, вследствие на същата, не са открити данни за непозволени дейности на чиновник на СДВР”. Допълва се още, че “сигналът е признат за неоснователен”. Нито дума за счупените пейки, каквито не съществуват и за задържането.

С решение №189/27.10.2020 година на Административния съд във Видин, 6-и състав, арбитър Борис Борисов ОСЪЖДА Столична дирекция на вътрешните работи да заплати разноските по дело на гражданско съдружие БОЕЦ против изказвания на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев, че в палатковите лагери на Орлов мост, СУ и Министерски съвет е имало самоделни взривни устройства. Не, не е имало!

Лъжите и наглостта на ръководството раждат яд и ненавист. Количественото струпване на свинщини, в последна сметка води до качествени промени - опозиция против свинщините. Защото гражданското самообладание – даже това на българите – не устоя повече сходно отношение. Омразата не е мечтана, нито е цел - провокирана е.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР