В един скандален, груб и лишен от каквито и да

...
В един скандален, груб и лишен от каквито и да
Коментари Харесай

Скопие след мача с България: Футболистите ни загубиха от най-омразния ни съсед!

В един абсурден, недодялан и лишен от каквито и да е футболни достолепия, само че извънредно прочувствен мач, България победи Северна Македония с 1:0 на футбол.

Победа, която въпреки и да не ни донесе спортно-технически дивидени, бе посрещната много прочувствено в България поради грозно и жестоко освиркания ни химн в Скопие, както и неспирните обиди по нашите играчи през целия мач, написа Дирбг.

При съседите ни обаче страстите са на радикално противоположния полюс, тъй като те бяха тези, които в продължение на над три месеца чакаха този мач, а и потеглиха с " огромната кошница ", с високопарни слова и упования за погром.

В дните преди мача даже имаше апели и възмездие, без да излиза наяве какво възмездие тъкмо може да се търси на футболния терен в протоколен мач.

Изключително доста българи, даже политическият хайлайф на страната ни изрази възмущението си от жестоко освиркания химн, което съвсем несъмнено ще донесе наказване на Северна Македония, само че локалните медии не се трогнаха изключително от грозните дейности на сънародниците си.

" Sportmedia.mk " написа, че това е може би най-болезненият мач в историята им, което е много любопитно на фона на обстоятелството, че действително дуелът бе единствено за чест, не и за класиране на каквото и да било.

А ето и цитати от написаното от медията:

" Всеки да приказва каквото си желае, само че дуелът с България бе от огромно значение за Македония. За народа, за земята, за всички тези които се усещат подтиснати от източния комшия по политическите въпроси от последните няколко години ".

Тези фрази от авторитетното северномакедонско издание идват на фона на явно празните приказки от локалния отбор, който се опитваше да убеди в дните преди мача, че политическият въпрос е оставен на назад във времето.

" Стадионът беше цялостен - тъй като народът искаше победа. Народът пристигна да се радва, да види победа над неприятните съседи, които ни оспорват история, език и еднаквост. Не пристигнаха да гледат изгубения цикъл без късмет за класиране ".

" Футболистите не извършиха тяхното предпочитание и изгубиха от най-омразния ни комшия. България си потегли с необятни усмивки и като огромен победител от Скопие. Това е най-слабата България в историята ".

В различен собствен материал медията отделя особено внимание на публиката. Всички видяхме, че нейното държание бе скандално по всички аспекти на интернационалния футбол, само че в Скопие сходно нещо не бе усетено.

" Шапки долу за публиката. Националите не са имали такава поддръжка, 15 000 се бориха за Македония. Това беше мач, който не трябваше да бъде изгубен ".

Медията " Sport1.mk ", която преди първия мач сред двата отбора в Разград призоваваше състава си да ни вкара четири гола, по един за фашизма, Самуил, Гоце Делчев и ветото, също пусна специфична обява с освиркания филм, отбелязвайки случилото се със удовлетворение.

90 минути по-късно обаче се появи различен материал, а заглавието в него бе: " Ужас! Десетима от Македония не заобиколиха загубата ".

Видеото с грозно освиркания ни народен химн обиколи обществените мрежи и в Западна Европа, а историята от близкото минало демонстрира, че сходни дейности са били наказвани строго от УЕФА, би било разумно това да се случи и със Северна Македония.

 

България реализира победа с 1:0 при гостуването си против Северна Македония в последния си мач от група 4 на Лига С в шампионата Лига на нациите. Успехът, който бе втори следващ за националите ни под управлението на новия селекционер Младен Кръстаич, бе доста скъп, тъй като ни разреши да приключим на второ място в групата. Също по този начин България резервира мястото си в четвърта урна в идния чоп за квалификациите за Евро 2024, който ще се тегли на 9 октомври. По този метод избегнахме петата, последна урна, в която са сложени безспорните новобранци в Европа.

 

Мачът в Скопие обаче бе съпроводен с доста нерви. Напрежението идваше напълно от страна на домакините. Зрителите на стадион " Тоше Проески " освиркваха имената на футболистите ни, а по-късно още по-мощно заглушиха и националния ни химн. По време на дуела пък от трибуните ехтяха обидни викания по адрес на нашите играчи като " бугари-татари ", " бугарски п*чки ", " роми " и така нататък

 

Езикът на омразата се придвижи и върху футболистите на Северна Македония, които влизаха доста остро в единоборствата. В 15-ата мин. десният бек на домакините Тодор Тодороски налетя безумно с бутоните в коляното на Марин Петков ( " Левски " ) и австрийският рефер Юлиан Вайнбергер незабавно му сподели червен картон.

Това пък докара до викания " УЕФА мафия " още веднъж от страна на домакините.
 
Нервите изобилстваха до края на мача, като малко преди последния сигнал се стигна и до сборичкване на терена, откакто Радослав Кирилов ( " ЦСКА 1948 " ) бе предизвикан от няколко противници, а техният капитан Енис Барди го избута в тил

 

Националите ни обаче резервираха успокоение през по-голямото време и не отвръщаха на северномакедонците. В 28-ата мин. капитанът ни Кирил Десподов имаше късмет да открие, само че не съумя самичък против вратаря Столе Димитриевски.

 

Футболистът на " Лудогорец " обаче се реваншира в 50-ата мин., когато пое с гърди прекрасен пас от Кирилов и с удар по земя откри - 1:0.

 

Това се оказа и единственият гол, макар че удар на Антон Недялков ( " Лудогорец " ) бе избит от голлинията. Пред нашата врата също имаше напрежение и значимо изтребване направи Валентин Антов ( " Монца ", Ит).

 

В края на мача публиката напусна с наведени глави, а малобройната българска агитка огласи опустяващите трибуни с възгласи " Българи, юнаци ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР