В един от най-красивите ни планински курорти- Боровец, Емо Фаса

...
В един от най-красивите ни планински курорти- Боровец, Емо Фаса
Коментари Харесай

Емо Фаса от СИК с хотели в Боровец, Пампорово и Слънчев бряг (СНИМКИ)

В един от най-красивите ни планински курорти- „ Боровец ”, Емо Фаса и Славян държат, да вземем за пример, 4-звездния спа-хотел „ Иглика ”, ситуиран на 100-тина метра от пистите досами перлата „ Рила ”.

Хотелът разполага 72 двойни стаи, 34 студиа, 5 жилището и 6 фамилни вили.

„ Иглика ” е в активите на „ Бороинвест “, записана в родното на Емо Фаса Етрополе. „ Елеонора транс “ е със 75.25% от акциите, компанията е благосъстоятелност на Славян Теофилов (също в търговията с цигари) и „ Етропол “, което е на… сина на Димитров – Симеон Емилов Димитров – Малкия Фас.

„ Елеонора транс “ има и хотели в Слънчев бряг. Дружеството, учредено през 1991 година за вложения в туристическата промишленост, купува двузвездния „ Иглика палас “, който е реновиран и категоризиран като 4-звезден хотел. През 2008 година е открит новопостроеният апартаментен комплекс „ Иглика 2 “.

В съвета на шефовете на „ Бороинвест ” е и Георги Николов Николов, който пък е ръководител на Българската туристическа камара и съучастник на Емо Фаса.

Познатият като Жоро Николов предприемач е ръководител на борда на шефовете на „ Бороинвест “ АД и е шеф на „ Елеонора транс “ ООД на Славян Теофилов. Преди това е взел участие в ръководството на „ Пампорово “ АД, „ Приморец Турист “ АД, Сп. База “Олимп “, Гранд хотел София и Балкан Турист АД – Слънчев бряг.

Другият значим съучастник на позорно изритания от ГЕРБ Емил Димитров – Славян Теофилов също е много любопитна фигура. Сикаджията и жена му Дарина Сулева – Теофилова имат няколко хотела, измежду които Гранд хотел „ Слънчев бряг “ в едноименния курорт – обичаното място за отмора на боса на ВИС Жоро Илиев.

Славян Теофилов е приятел на Емо Фаса

През 2003 година Теофилов влезе като общинар в ОбС-Несебър на Социалдемократическата партия. Четири години по-късно се оказа втори в листата на “Атака ”. На идващите парламентарни избори бе измежду бургаските претенденти на РЗС – на трета позиция.

През 90-те години при започване на така наречен народна власт Славян Теофилов е сподвижник на различен необут от трибуквената силова конструкция – Поли Пантев, прочут като финансовия мозък на ВИС.

Според данни на Министерство на вътрешните работи в тези години Славян Теофилов обаче се появява и в контрабанден канал на СИК за импорт на черна техника от арабските страни, а също и в канал за импорт на подправени бандероли за алкохол от Украйна.

След приватизацията става хотелиер в Слънчака, от което се възползва аверът му  – когато Емо Фаса се кандидатира за народен представител през 2009 година, освен това за лидер на листата за Софийска област, води тумби мургави гласоподаватели на гратис ваканцуване в хотелите на Славян Теофилов, които след това от признателност „ хвърлят бюлетина “ за Емил Димитров.

Бизнес гърбът на Емо Фаса е съучастник с различен горист предприемач с минало във ВИС – Валери Кръстев, управлявал преди време активите на мутренската формация в Слънчев бряг.

Славян Теофилов е съучастник и с дамата на олигарха Николай Банев – Евгения, в „ Иракли “ АД.

Със започването на огромната приватизация в туризма Славян Теофилов се появи още веднъж в Слънчев бряг, като Поли Пантев му подреди да купува хотели. От този интервал е компанията „ Елеонор турс ” ООД, в която той е съучастник с Фаса.

С парите на Поли Пантев Славян Теофилов приватизира редица обекти в Слънчев бряг: „ Марица ”, „ Палас ”, „ Метеор ”, „ Грамада ”, закупи терен до хотел „ Странджа ” и почивната станция „ Динамик ” в Несебър. Вложени са доста средства за рационализация, а хотел „ Метеор ” бе преустроен в Гранд хотел „ Слънчев бряг ”.

От този миг Славян остава трайно на територията на Слънчев бряг – Несебър, създавайки многочислени връзки с други приватизатори от неговия тип…

Емил Димитров – Фаса пък се насочва към приватизация на горски масиви/ловни стопанства, като взима чартърен ловното стопанство в Етрополе. Основната му задача е да направи контакти с основни персони в ръководството на страната, употребявайки ловните пристрастености на някои от тях.

Очаквайте продължение, с цел да научите любопитни елементи за бизнеса на Симеон Емилов Димитров – Малкия Фас, сина на някогашния народен представител от СИК!

Източник: narod.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР