В един момент от живота си Джоуди-Ейми Ривера, по-позната в

...
В един момент от живота си Джоуди-Ейми Ривера, по-позната в
Коментари Харесай

Тази жена бе YouTube звезда и милионер преди 10 години, но сега животът й е пълен кошмар

В един миг от живота си Джоуди-Ейми Ривера, по-позната в интернет като VenetianPrincess, като че ли има всичко. Каналът й в YouTube се следи от стотици хиляди хора, а клипчетата, в които пародира известни песни , й носят обилни доходи. През 2008-а към този момент е милионер, с помощта на възприятието си за комизъм, творчеството си и фактът, че е една от първите YouTube звезди - доста преди този момент да се трансформира в един всеобщ феномен, написа webcafe.bg.

Десет години по-късно нещата са изцяло разнообразни. " Венецианската принцеса " от дълго време към този момент не прави развлекателни видеоклипове. Тя е самотна майка, измъчвана от непрекъсната меланхолия, поради която се подлага даже на електрошокова терапия.

Още преди няколко години Ривера се разорява дотам, че да стигне до такава степен да събира пари от старите си почитатели с концепцията " да запише ново видео ". Видео, което, както проличава, в никакъв случай няма да стане действителност, написа Блиц.

Живот като приказка

Американката Джоуди-Ейми Ривера е родена през 1984-а. Когато става на 22, взема решение да опита нещо не чак толкоз известно по това време – да записва занимателни видеоклипове и да ги качва в уеб страницата YouTube. Трябва да се има поради, че по това време явлението „ YouTube звезда “ съвсем не съществува, а милионите почитатели, които влогърите имат през днешния ден, са невъзможна за осъществяване фантазия.



Въпреки това Ривера съумява. Тя избира прякора VenetianPrincess. В по-късно свое изявление изяснява, че концепцията й пристигнала от любовта й към принцеса Даяна и възхищението, което има към италианския град Венеция. Не изключително истинския прякор обаче не е спънка, изключително когато имаш хрумвания. Ривера, наподобява, е цялостна с такива.

Първоначално тя основава поредност от епизодични клипчета, наречени „ The Princess Chronicles ”, които сама записва и инсталира. Истинската й известност обаче идва, когато стартира да записва песни-пародии на известни части на Лейди Гага, Майли Сайръс, Тейлър Суифт и други известни реализатори. За всяка ария основава и друг клип, в който благодарение на подръчни материали, грим и резултати съумява да трансформира концепцията си в нещо още по-забавно и развлекателно.



През 2006-а Ривера внезапно придобива международна популярност. Качена е на заглавната страница на YouTube с подигравка на ария на Майли Сайръс. Това й носи хиляди нови фенове, а клиентите за нейния канал стартират стремглаво да порастват.

Така година по-късно тя е един от първите хора, с които YouTube подписва контракт за делба на облагите. Сделката е елементарна – с видеоклиповете си „ Венецианската принцеса “ генерира милиони гледания, а преди тях YouTube пуска реклами на феновете.

Ривера получава част от парите от рекламите и по този начин печели най-малко 1,5 милиона $.

„ Лудост е като помислиш, че всички тези хора ме гледат по какъв начин се върша на цялостен глупак. Преди YouTube бях просто идеалист. Винаги съм желала да си изкарвам прехраната с нещо сходно и в никакъв случай не съм вярвала, че ще съм способна да спечелвам положителни пари от това “, споделя YouTube звездата пред The Insider.

Пародията на Poker Face от 2009-а е най-гледаното видео на VenetianPrincess с над 60 милиона проявления.

Едва в средата на 20-те си години американката към този момент е милионер с фенове по целия свят. Абонатите в канала й доближават над 800 000 души, което по тогавашните стандарти е доста. Две следващи години нейни „ произведения “ влизат в годишните ранглисти за най-популярни клипове в YouTube. В края на 2008-а Samsung изясняват, че видео за нейна авторска ария ще бъде качено в тяхна серия телефони...

Но не всяка приказка има благополучен край.

Страшният свят на депресията



До 2014-а Ривера продължава да се занимава със основаването на видеоклипове, когато внезапно зарязва хобито/професията си и изчезва от радарите на YouTube почитателите. През идната година тя сама споделя историята за това какво е претърпяла.

Прави го на необичайно място – в GoFundMe акция за набиране на средства. В просторен текст Ривера изяснява, че през февруари на 2014-а животът й се е преобърнал – майка й умира в ръцете й. По думите на самата Ривера, тя е имала доста дълбока връзка със своя родител -  разчитала на майка си за помощ при всяко едно решение, чували са се по няколко пъти дневно и прочие Загубата се отразява на младата жена извънредно съществено и я тласка към депресията.

Това не е бил единственият проблем – Ривера не изяснява по какъв начин тъкмо се е стигнало до такава степен, само че разкрива, че се е наложило да продаде къщата си. Финансовото й положение се утежнява по-бързо и от психическото.

„ Не ми пукаше за личния ми живот. Имаше миг, в който безусловно мислех да се самоубия “, написа тогавашната VenetianPrincess. “По през целия ден, всеки ден лежах на леглото си и плачех. Спях по 1-2 часа на нощ, които бяха изпълнени с кошмари “, добавя тя.



Тогава схваща, че е бременна. Дори положителната вест обаче не съумява да запълни дупката, която майка й е оставила в живота й. Започва да натрупа килограми и нищо към този момент не я прави щастлива.

Проблем са и парите, които са се стопили. Какво е станало с приходите от YouTube, Ривера не разкрива. Обяснява, че брачният партньор й продължава да работи, само че единствено едвам се „ усеща работлив “. Заплатата му не доближава за тях двамата, какво остава за трети член на фамилията.

Постоянно безпокойствие тормози тогавашната интернет звезда. Раждането на дъщеричката й не оказва помощ – в противен случай, обстановката става по-лошо. Ривера стартира да демонстрира признаци и на обсесивно-компулсивно разстройство. Проверява едно и също нещо още веднъж и още веднъж до степен, която вбесява брачна половинка й. Започва да приема лекарства, само че и те не оказват помощ.

Лекарите й дали нова диагноза: следродова деперсия.

В последна сметка й забъркват „ коктейл от медикаменти “. Той стопира непрекъснатия рев, само че не съумява да я направи щастлива. Физически Ривера също не е добре – поради насъбраните килограми към бременността към този момент има проблеми и с гърба си.

Пари за видео

Така се стига до GoFundMe акцията. Младата жена, която единствено допреди години е била милионер поради реклами към клиповете й в YouTube, към този момент е руина – душевен, физически, прочувствено и финансово.  Така тя взема решение да изиска пари от тогавашните си почитатели.

Целта? Събирането на 5000 $, с които тя да запише нова ария и клип – нещото, което „ отново ще я направи щастлива “.

От техниката й не е останало нищо – твърди, че е продала всичко, с цел да може да се изхранва. Няма с какво да заплати и на хората, които ще й оказват помощ за основаването на клипа.



И тук нещата стават малко странни. През април 2017-а в своята Фейсбук страница Ривера написа, че песента, за чието видео почитателите й са събирали пари година и половина, е съвсем подготвена. Твърди, че ще даде всички доходи от реклами и от продажби на песента в iTunes за помощ на деца в разкъсваната от война Сирия.

Следват дълги месеци тишина, в които в страницата й няма други постове, с изключение на продуктово позициониране на разнообразни артикули – от детски облекла до бижута. Страницата има 40 хиляди лайкове и евентуално по този начин Ривера си докарва някакви приходи.

На 18 април 2018-а тя дава нов ъпдейт за песента, от който излиза наяве, че такава няма да има. Ривера оповестява, че ще върне парите на всички, които са дарили. Обяснява, че не е събрала задоволително пари (събрани са малко над 4000 долара) и сега няма по какъв начин да запише видео.

Съобщава на почитателите си и че се подлага на електрошокова терапия като мярка против депресията си. Според нея това е една от аргументите към този момент да не може да се концентрира и да довършва стартирани планове.

На 19 април Ривера разгласява и видео, в което се извинява на всички, които са дарили пари за неосъществения план. Обяснява по какъв начин има проблеми с паметта, а към този момент е минала и през бракоразвод. След него още веднъж е останала без дом и даже за някакъв интервал от време не е имала достъп до щерка си.

Всичко това обаче е единствено нейната страна на историята. Другата няма кой да я опише, или даже да има – в тази ситуация със брачна половинка й, наподобява го няма желанието за такава гласност. Не излиза наяве дали единствено гибелта на майката на Ривера е довела до нейния цялостен душевен провал, нито на какво се дължи цялостния й фалит. Ясно е единствено едно – по един или различен метод животът се е оказал безмилостен по отношение на нея.

Това е нещастието на Джоуди-Ейми Ривера, по-позната като VenetianPrincess. За 10 години от YouTube звезда и милионер тя стига до това да е бездомна, самотна майка, измъчвана от унищожителна меланхолия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР