В един или друг момент от кариерата на човек му

...
В един или друг момент от кариерата на човек му
Коментари Харесай

Отровни думи, с още по-отровни последствия

В един или различен миг от кариерата на човек му се постанова да работи с неприятен началник. Да, цялостно е с изявления и изследвания за метода, по който държанието на тези началници въздейства на ангажираността, мотивацията и продуктивността на техните чиновници, само че казаното в никакъв случай не е като претърпяното.

В доста от случаите проблемите произтичат от няколко елементарни изречения, които внасят стрес в работата и вредят на способността на хората да се показват по допустимо най-хубавият метод.

Ето пет изречения, които в никакъв случай няма да чуете от устата на способен водач:

1. „ Нямам потребност от твоето мнение “

Рядко бихте чули сходно изявление от водачи, които ценят и търсят разнообразни гледни точки и хрумвания от своите чиновници. Тези водачи търсят разнообразна противоположна връзка, с цел да получат допустимо най-пълната визия за дадена обстановка или проблем, преди да вземат извънредно решение и да подхващат деяние. Понякога това решение не е най-популярното и постоянно има хора, които не са удовлетворени от избора на своя водач, само че може да сте сигурни, че в случай че сте потърсили разнообразни отзиви и гледни точки, то сте създали най-хубавия вероятен избор.

2. „ Не давам отговор за това “

Най-добрите водачи устояват на изкушението да трансферират виновността върху другите, с цел да защитят личната си известност. Те одобряват обстоятелството, че вършат неточности като всички други. Техните „ токсични “ сътрудници рядко признават своите провали, което на собствен ред кара чиновниците им да се опасяват от поемането на опасности и да заобикалят думите: „ Шефе, сбърках “.

3. „ Знам всичко, от което нуждая се “

Токсичните шефове считат, че позицията им в компанията ги прави освен това останалите, че тя е симптом, че те знаят най-добре и че мнението на другите не е от голяма важност. Те отхвърлят да одобряват ролята на човек, който има на какво още да се научи. Този метод към работата е цялостна диаметралност на настройките на положителните водачи, които знаят, че може да научат нещо от всеки човек и че мнението на техните чиновници би трябвало да бъде чуто и оценено.

4. „ Всичко е отлично “

Служителите не са глупави, те усещат пулса на компанията в сложните времена и незабавно схващат какъв брой напрегната в действителност е обстановката, когато шефът им каже „ всичко е наред “.  Макар че има неща, с които няма потребност да бъдат осведомени всички, шефовете би трябвало да държат чиновниците си в течение с нещата, които случват в компанията, изключително  ако те засягат непосредствено тяхната работа, клиентите им или пък персоналния им живот.

5. „ Грешиш “

Няма човек, който да желае да му се натяква, че е направил неточност. Когато токсичните шефове повтарят непрекъснато на своите служилите, че бъркат, това основава раздори в офиса. Служителите, които имат възприятието, че се трансформирали в цел за подигравки или рецензии, може да избухнат и да ескалират спора. Тази фраза бива изречена в офиса, човек може да почувства по какъв начин посоката на диалога фрапантно се трансформира и по какъв начин на хоризонта стартират да се появяват тъмни облаци. Избягвайте фразата „ грешиш “, тъй като тя постоянно върви ръка за ръка с прогноза за дъжд и гръмотевици.

..........................

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР