В двора на църквата Св. Спас в Скопие, където е

...
В двора на църквата Св. Спас в Скопие, където е
Коментари Харесай

Вътрешният министър ще участва в отбелязването на 151 години от рождението на Гоце Делчев

В двора на църквата „ Св. Спас ” в Скопие, където е гробът на Гоце Делчев, през днешния ден ще бъде маркирана 151-та годишнина от рождението му.

От страна на управляващите в Република Северна Македония цветя ще постави президентът Стево Пендаровски, а държавна част от делегацията ще бъде водена от премиера Димитър Ковачевски, като в нея са включени още първият вицепремиер, отговарящ за координацията на политическите въпроси и министър на политическата система и връзките сред общностите, Артан Груби, министърът на защитата Славянка Петровска, министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски и министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска.

От България, с цел да положат цвете на гроба на Гоце Делчев, идват вицепремиерът по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година и заместител министърът на Министерство на вътрешните работи Венцислав Катинов, както и представители на посолството на страната ни в Северна Македония, предава Българска телеграфна агенция. 

Властите в Северна Македония увериха, че са взети всички ограничения оповестените делегации, които желаят да се поклонят пред гроба на Гоце Делчев, да могат да го създадат в мирна и спокойна конюнктура, че няма да бъдат позволени произшествия, само че и " обиди към македонския народ и страна или държание, което да смущава възприятията на македонските жители ”.

„ Ще има открит ред, с цел да не се позволява случай, който да служи за реализиране на задачите на радикалните структури, които работят. Никой, който си намерения да обиди по някакъв метод македонската страна и македонския народ с транспаранти или флагове на непознати страни, няма да може да го направи и ще си понесе следствията ". Има сериозен потенциал да отговори на всички провокации и да не позволява нарушение на публичния ред и успокоение “,  сподели в изявление за Канал 5 през вчерашния ден министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски.

Спасовски се обърна и към „ всички тези патриотични институти или сдружения да се откажат от хрумвания, които биха нарушили публичния ред и успокоение и сигурността на страната ”.

От патриотичния институт на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обявиха преди дни, че ще провеждат стража на гроба на Гоце Делчев, с цел да го пазят, а апел за спокойно и почтено отбелязване на годишнината насочи и ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който също ще постави цветя на гроба на Гоце Делчев. 

Полицейско наличие към църквата „ Св. Спас ” в Скопие има още от понеделник, а от четвъртък вечерта бяха въведени засилени ограничения сигурност. Затворени са всички подстъпи към църквата, а две от улиците, през които ще бъдат допускани делегациите, които да почетат Гоце Делчев ще бъдат със специфичен режим на придвижване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР