В двора на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на

...
В двора на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на
Коментари Харесай

Факултетът по математика и информатика на СУ организира Форум на кариерното развитие


В двора на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет " Св. Климент Охридски " се състоя формалното разкриване на тринадесетото издание на Форума на кариерното развиване на ФМИ. Tой се провежда под мотото " Знам и желая да го потвърдя ", оповестяват от пресцентърът на висшето учебно заведение.

Организатор на събитието е Кариерният център на Факултета по математика и информатика. Форумът дава опция за среща и разговор онлайн сред работодателите и студентите от всички факултети на Софийския университет, както и със студенти от други университети.

На събитието участваха заместник-ректорът на Алма матер доцент Георги Вълчев, деканът на Факултета по математика и информатика доцент Първан Първанов, заместник-деканите на ФМИ - проф. Боян Бончев и доцент Веселин Гушев, деканът на Стопанския факултет доцент Атанас Георгиев, шефът на Института по математика и информатика проф. Петър Бойваленков, студенти и представители на 73 компании.

Проф. Боян Бончев поздрави всички присъстващи на форума. Той означи, че тази година в него вземат участие рекорден брой компании, като 12 от тях са нови участници, другите са взели участие и в предходните издания на форума. Той благодари на уредниците - на Кариерния център на Факултета по математика и информатика, на Стефка Близнева и пожела триумф на събитието.

Доц. Георги Вълчев означи, че всяка година се следи повишаване на интереса към сходни събития, свързани с кариерното развиване на студентите, което значи, че най-големият капитал, с който разполагаме, са хората и би трябвало да ги ценим. Доц. Вълчев пожела в идващите години тази среща сред бизнес и университет, сред работодатели и студенти да става все по-мащабна, да се популяризира и в останалите факултети на Софийския университет, тъй като, като най-старо и най-авторитетно висше учебно заведение в страната, СУ би трябвало да дава образеца, по който България и светът би трябвало да се развиват. На студентите пожела да се срещнат със своя шеф и работа, в която да намерят смисъл. Доц. Вълчев пожела на всеки да откри своето място, а на форума - триумф, съобщи Българска телеграфна агенция.

Доц. Първан Първанов изрази насладата си, че след две сложни години през днешния ден още веднъж има опция да се видят всички онлайн, да потвърдят още един път смисъла на тази самодейност - срещата на работодателите със студентите. Той посочи, че с течение на времето съдействието сред Факултета по математика и информатика, и представителите на компаниите съществено се е разширило и задълбочило. По думите му, през днешния ден форумът е място, където и разнообразни компании могат да се срещат между тях. Той изрече своята признателност към всички представители на бизнеса и изключително на тези, които по някакъв метод се включват и в образованието във факултета, тъй като по този начин връзката на студентите с практиката става доста по-реалистична и доста по-земна.

Форумът ще продължи и на 9 юни, когато ще има осем виртуални презентации или лекции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР