В две врачански села утре, на 10 март, ще има

...
В две врачански села утре, на 10 март, ще има
Коментари Харесай

Две врачански села гласуват утре на извънредни избори за кмет

В две врачански села на следващия ден, на 10 март, ще има частични избори за кмет според декрет на президента Румен Радев, научи BulNews.
В село Паволче до повторния избор се стигна откакто определеният през октомври предходната година кмет Георги Василев се отхвърли от поста. Кметът посочи здравословни аргументи за хвърлената оставка, заради които не може да извърши мандата си.
За утрешните избори в близкото до Враца село претендентите за кметския пост са трима. Петрана Ангелкова е издигната от ГЕРБ, Калина Петрова от „ Възраждане " и Емил Василев бе номиниран от Българска социалистическа партия. Регистрирани са 540 души с право на глас. Ще се гласоподава в една секция, която е разкрита в салона на читалището, а за вота са обезпечени хартиени бюлетини и една машина. В село Лютиброд от община Мездра също ще се проведат изключителни избори в неделя. Избраният на последните локални избори за кмет на селото Илия Иванов умря по Коледа предходната година.
Кандидати за кметското място са Елена Коцева от ГЕРБ и Цветан Стойчев от „ Български напредък ". В селото са регистрирани 234 гласоподаватели глас, които могат да пуснат само хартиена бюлетина в една секция, разкрита в постройката на кметството в Лютиброд.
Според нов декрет на президента частични локални избори са планувани в още две врачански села, който ще гласоподават за нов кмет на 23 юни.
В село Главаци определената на последните локални избори за кмет Светла Иванова подаде оставка по персонални аргументи.
В близкото до Мездра село Крета на определеният кмет Васил Дацов пълномощията му бяха предварително прекъснати, откакто той не подаде в открития период декларация, че към този момент не е притежател и шеф на комерсиална компания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР