В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се

...
В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – вторник – 25.01.2022

В двадесет и трети лунен ден се предлага да се понижи яденето, тъй че е целесъобразно да се изостави месото, само че можете да ядете млечни артикули. Не се предлага преяждане, в противоположен случай може да се чакат проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се подготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са изключително потребни.

Препоръчително е да се откажете от кафето и чая през днешния ден, по-добре е да замените всички питиета с мляко. Не би трябвало да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените произведения.

Ако вашият метод на живот разрешава, организирайте си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизнеспособност, с цел да се бори с външни неподходящи фактори и да го товарим с тежка храна. Но в случай че задачата ви е намаляване, денят е безпристрастен ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, само че не трябва да очаквате поразителни резултати.

СЪРДИТИ КАРТОФИ

Продукти: 8-10 бр. картофи, 1 пакет гъбена крем-супа на прахуляк за 1 порция, 4-5 с.л. олио, 150 г настърган кашкавал, черен пипер (по желание)

Приготвяне : Картофите се обелват и нарязват на шайби. Поставят се в намазнена тава, поливат се с олиото и с 150 мл вода. Слагат се в загрята фурна на 250 градуса без нищо друго.

Когато станат подготвени се заливат с разтворената в 300 мл гъбена чорба (тя е много солена), поръсват се с настърганият кашкавал и черния пипер и се запичат още веднъж до златисто.

По предпочитание всяка порция може да се поръси с магданоз или копър.

„ Процесът на ястие съставлява заветен акт, към който би трябвало да се пристъпва с нужната съвестност. Бог в никакъв случай не оказва помощ на хора, които не знаят по какъв начин да ядат, по какъв начин да дишат, по какъв начин да мислят. Яденето е една мощ, която приближава до Бога. Ако хората желаят да се спасят, да стартират от храната. Човек, по никой метод не може да се преобрази, в случай че той не променя храната си. Храната дефинира характера. “

Учителят Петър Дънов
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР