В два автобуса на столичния градския транспорт, които се движат

...
В два автобуса на столичния градския транспорт, които се движат
Коментари Харесай

Монтираха система за пътна безопасност в два автобуса на градския транспорт в София

В два рейса на столичния градския превоз, които се движат по линии 202, 404 и 413, към този момент е инсталирана пилотно система за пасивна пътна сигурност. Това заяви зам.-кметът на София в направление " Транспорт и градска подвижност " Кристиан Кръстев.

Системата включва датчици за предизвестие за конфликт начело, предизвестие за конфликт на пешеходци или велосипедисти, предизвестие за овакантяване на лентата за придвижване, предизвестие за мониторинг на придвижването.

Снабдена е и с знак за ограничаване на скоростта и знак за пътни знаци. Сензорите засичат и през нощта пешеходци, велосипедисти и даже животни. Системата има и 3D разкриване на транспортно средство с предизвестие и опция за разкриване на рискови обекти на пътя с предизвестие.

В предната част на рейса е конфигурирана камера, която основава ГИС- карта, като нанася на координати цялата съществуващата инфраструктура по маршрутите на придвижване като стълбове на улично осветяване, кофи за отпадък, пътни знаци, маркировка, в това число неравности на пътното платно, като цялата информация се пресъздава и опреснява след всяко едно прекосяване по маршрута, оповестява Кръстев.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР