В Дубай се проведоха първите изпитания на въздушно такси със

...
В Дубай се проведоха първите изпитания на въздушно такси със
Коментари Харесай

До 5 години Дубай може да има безпилотни въздушни таксита

В Дубай се организираха първите тествания на въздушно такси със система за автоматизирано ръководство, създадено от немската компания Volocopter.

Двуместният летателен уред с 18 задвижващи перки се издигна на височина 200 метра и прекара във въздуха примерно 5 минути, с цел да могат висши представители от управлението на ОАЕ да преценяват неговите благоприятни условия.

Безпилотни таксита-дронове, така наречен волокоптери, се чака да бъдат пуснати в приложимост през идващите пет години. Тези летящи таксита ще могат да транспортират до двама пасажери, а времетраенето на полета ще е до 30 минути при скорост от към 50 км в час.

Управлението на устройството не изисква човешко присъединяване, само че е планувана опция и за ръчно пилотиране.

Дроновете са снабдени с аварийни акумулатори, мотори и два парашута при положение на проблем с полета. Предвижда се построяването и на специфични " волопортове ", където пасажерите ще се качват и слизат.

Услугата въздушно такси ще бъде интегрирана в системата за публичен превоз в Дубай, която включва метро, автобусни и трамвайни линии морски транспорт.

Проектът за безпилотното въздушно такси бяха обявен предходната година, когато държавното управление на Дубай подписа контракт с компанията Volocopter. По-рано стана известно, че концернът Daimler влага в развиването на стартъпа 25 млн. евро.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР