В другите сектори на икономиката се предлагат доста по-високи възнаграждения

...
В другите сектори на икономиката се предлагат доста по-високи възнаграждения
Коментари Харесай

Председателят на Селскостопанската академия: Все по-трудно привличаме кадри заради ниските заплати

В другите браншове на стопанската система се оферират много по-високи хонорари и е мъчно да намерим хора, които да работят при нас. “ Така проф. Мартин Банов, ръководител на Селскостопанската академия, обоснова настояванията на работещите там за нарастване на заплатите.

„ Ако във връзка с научните служащи, въпреки всичко има известно повишаване, то при личния състав все по-трудно намираме опция за привличане на фрагменти. Същото важи и за счетоводството, където също търсим решение на казуса “, обясни той.

Това, за което ние претендираме, е равнене на началните заплати на по съпоставяне на ВУЗ-овете и Българска академия на науките. Говорим за начална заплата на помощник от 1500 лв., която при нас е 1330 лв.. Ние желаеме равнене на тези хонорари.

По отношение на научните служащи, позициите са ясни. Другата тематика, която е значимо да разясняваме, е заплатите на личния състав. Тъй като той е един от значимите фактори за осъществяване на нашите научни задания и научни стратегии. Редно е да се мисли за нарастване и на техните заплати, тъй като напоследък потенциалът на Академията като фрагменти от ден на ден понижава .

В Селскостопанска академия работят общо към 2200 индивида, от които 400 са научни служащи. Но зад това стоят 30 звена, ситуирани на територията на цялата страна.

Най-ниската заплата при нас – на реализатор – е 770 лв..

Ние желаеме 15% нарастване на заплатите или 7.2 милиона лв. на годишна база.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР