В драматичен апел украинският командир на останалите в Мариупол морски

...
В драматичен апел украинският командир на останалите в Мариупол морски
Коментари Харесай

Украински командир в Мариупол: Врагът ни превъзхожда 10 към 1

В трагичен зов украинският пълководец на останалите в Мариупол морски пехотинци прикани да бъдат евакуирани. " Врагът ни превъзхожда с 10 към 1 ", съобщи Сергей Волина, пълководец на 36-та морска бригада на Украйна, в едноминутно видео известие, оповестено във Facebook. " Апелираме към всички международни водачи да ни оказват помощ. "

Украинците не престават да отбраняват " Азовстал "

Русия има преимущества във въздуха, артилерията, сухопътните войски, оборудването и танковете, добавя Волина. Украинската страна пази единствено един обект - металургичния комплекс " Азовстал ", където с изключение на военни, има и цивилни. Волина помоли всички военни от мариуполския гарнизон, повече от 500 ранени бойци и стотици цивилни да бъдат отведени на безвредно място на територията на трета страна. " Това е нашият апел към света ", сподели Волина. " Това може да е последният зов в живота ни. "

Пред американския ефирен канал CNN Волина изясни, че евакуацията може да бъде осъществена с транспортен съд или хеликоптер. Възможна е и интернационална филантропична задача. Той не уточни какъв брой украински военни има в пространствата на " Азовстал ".

Русия: 2500 украински военни са ситуирани в “Азовстал”

Руското министерство на защитата още веднъж разгласи краткотрайно преустановяване на огъня в региона на металургичния комплекс. Разположените там украински бойци би трябвало да смъкват оръжията си до обяд, се споделя в формалното известие.

По данни на съветската войска в " Азовстал " се намират към 2500 украински бойци. До момента нито един не се е предал. Появи се информация, че там се крият и доста цивилни. Президентът на Украйна Владимир Зеленски разказва ситуацията в Мариупол като извънредно тежко. Руските военни блокират всички опити за образуване на филантропични коридори и избавяне на украински жители, съобщи Зеленски в последното си видеообръщение.

Изправени сме пред най-тежката продоволствена рецесия от десетилетия

В резултат от войната в Украйна сме застрашени от " най-тежката световна продоволствена рецесия от десетилетия ". Затова предизвести министърката на развиването на Германия Свеня Шулце. Според нея най-засегнати ще са в " Африка, Близкия Изток и Азия ". Шулце предлага основаването на световен пакт за обезпечаване на продоволствена сигурност и предизвестява, че съветският президент Владимир Путин употребява глада като оръжие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР