В допълнение Лондон предоставя 25 милиона британски лири за заплатите

...
В допълнение Лондон предоставя 25 милиона британски лири за заплатите
Коментари Харесай

Великобритания праща още 6000 ракети на Украйна

В допълнение Лондон дава 25 милиона английски лири за заплатите на украинските бойци
Обединеното кралство ще изпрати още 6000 ракети на украинските въоръжени сили, с цел да помогне в битката против Русия. В допълнение Лондон дава 25 милиона английски лири от фонда за сигурност и стабилизиране на спора на Министерството на външните работи, с цел да помогне за изплащането на заплатите на украинските бойци и водачи, които се бият с руснаците, съобщи БГНЕС.
Министър-председателят Борис Джонсън разяснява, че "Владимир Путин към този момент се проваля в Украйна. Украинският народ сподели, че е извънредно самоуверен и твърдоглав в отбраната на родината си, след тази непредизвикана офанзива ", сподели Джонсън.
Той отпътува за Брюксел, с цел да се причисли към сътрудниците си от НАТО и Г-7 за поредност от срещи за разискване на продължаващата съветска инвазия в Украйна. Премиерът ще употребява визитата, с цел да изложи детайлности за нов пакет за поддръжка на украинските военни с ракети, противотанкови и фугасни оръжия.
Великобритания към този момент изпрати над 4000 противотанкови оръжия в Украйна, в това число леки противотанкови оръжейни системи от последващо потомство (Nlaws) и ракети Javelin.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР