В допълнение към традиционните употреби, водката е отличен антисептик, разтворител

...
В допълнение към традиционните употреби, водката е отличен антисептик, разтворител
Коментари Харесай

Дори И Не Сте Подозирали За Уникалните Приложения На Водката В Домакинството! Ще Се Родите!

В допълнение към обичайните използва, водката е отличен антисептик, разтворител на мазнини и консервант, написа jilo.bg. Оказва се, че водката е доста потребна и е добре постоянно да я имате на разположение. Сега да забележим тъкмо къде може да ви е потребна:

1. Ако е належащо да почистите бижута със скъпоценни камъни, сложете ги в чаша сводка за 5 минути. След това изплакнете с вода и избършете с мека забрадка. Бижутата ще блеснат като нови!

2. Ако лейкопластът или пластирът е крепко закрепен за кожата, вземете памучен тампон, пропит във водка и натъркайте хубаво пластира. Алкохолът ще се разтвори пласта лепило и след това можете умерено да го премахнете.

3. Ако тръгвате за морето, не забравяйте да вземете дребна бутилка водка. Ако се случи да ви ужили медуза, компрес с водка доста ще облекчи болката. Това, несъмнено, не изключва обзор от доктор.

4. За да почистите добре очилата си, ги избършете с забрадка леко, навлажнена сводка. Почистването с алкохол убива бактериите.

5. Ако облеклата ви са пропити с неприятна миризма, водката може да помогне. За да се обработят по-добре, сложете водката в разпръсквач. След обработка, облекло би трябвало да се проветри, а алкохолът ще обезврежда бактериите и ще се изпари.

6. За да се изчистят петната по прозорците, до момента в който ги миете прибавете малко водка във водата. Стъклата ще заблестят!

7. За да се удължи животът на отрязани цветя (рози, гладиоли, божури и др.), прибавете във водата малко водка и захар. Водката унищожава бактериите, а захарта ще даде на растенията в допълнение храна.

8. Ако ви е омръзнала битката с плевелите, водката идва на помощ. Смесете 30 мл водка, няколко капки от препарат за миене на съдове и 2 чаши вода. Изсипете сместа в бутилка със спрей, разклатете и третирайте плевелите. Ще видите какви чудеса прави тази примес.

9. Стикерите и етикетите на новите движимости и облекла от магазина, от време на време се отстраняват доста мъчно. Накиснете етикета или стикера с малко водка на памучен тампон. Ще се отлепи доста елементарно, след което изплакнете с вода.

10. Обичате ли да вършиме сладкиши? Непременно прибавете към тестото малко водка.Тортите, кифлите и всички сладкиши ще станат превъзходни и още по-апетитни.

11. За да се отървете от насекомите, е належащо понякога да пръскате с малководка в секторите, където се събират.

12. Неприятната миризма на кратата се отстранява най-лесно като сложите във ваничката с вода, където ще ги киснете, сложите и малко водка. Правете това всякога, когато усетите, че нещо с кратата ви не е наред. Както към този момент споменахме, алкохолът убива бактериите.

13. Ние ще прибавим още един доста потребен изпитан метод за използването на водка. Ако желаете да приготвите нещо вкусно месно ядене, мариновайте преди този момент месото с марината, в която има малко водка, горчица, лъжица кисело мляко и вашата обичана фалшификация. Ще си оближете пръстите!

източник: jenata-vchas.net
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР