В Донецк призоваха за провеждането на референдум за влизането на

...
В Донецк призоваха за провеждането на референдум за влизането на
Коментари Харесай

ДНР поиска референдум за присъединяване към Русия

В Донецк приканиха за провеждането на референдум за влизането на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) в състава на Руската федерация, заяви " Интерфакс ".

Обществената камара (ОП) на Донецката национална република се обърна към ръководителя на републиката Денис Пушилин и Народния съвет с искане за неотложно осъществяване на такова допитване.

Изявлението бе направено от ръководителя на Оперативна програма на ДНР Александър Кофман.

" Време е да заличим несъществуващата граница сред нашите страни, защото тя от дълго време е заличена в сърцата ни и да проведем референдум по въпроса за присъединението на ДНР към Руската федерация. Във връзка с всичко гореизложено апелирам ръководителят на републиката Денис Пушилин и Народният съвет на ДНР да вземат уместно историческо решение за неотложно осъществяване на референдум ", сподели Кофман пред кореспонденти в понеделник.

По-рано в понеделник Обществената камара на Луганската национална република насочи сходен апел към управлението на ЛНР.

Припомняме, че на 7 септември Русия разгласи желанието си да организира референдуми в Донбас на 4 ноември - когато се отбелязва Денят на националното единение.

Донецк, Луганск и доста други съветски градове най-сетне ще се върнат в родния си кей. И съветският свят, в този момент разграничен от публични граници, ще възвърне своята целокупност, оповестиха тогава съветските управляващи.

Преди това, на 21 февруари тази година съветският президент Владимир Путин разгласи, че ще признае независимостта на обявилите автономия ДНР и ЛНР. За това той бе свикан преди този момент поредно както от депутатите, по този начин и от Съвета за сигурност.

В послание към нацията, излъчено директно в ефир Владимир Путин обоснова решението си връщайки се към началото на 20-ти век и разпростра тезата си с причини в отношението на Русия към Украйна като освободително и покровителствено.

Путин съобщи при започване на обръщението си, че Украйна е " нашата обща история, нашето духовно пространство, културно и православно ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР