В Донецк отдават последна почит на лидера на проруските сепаратисти

...
В Донецк отдават последна почит на лидера на проруските сепаратисти
Коментари Харесай

Над 100 000 души отдават последна почит на Захарченко в Донецк

В Донецк отдават последна респект на водача на проруските сепаратисти в източната украинска Донецка област Александър Захарченко, който беше погубен при бомбен атентат в града в петък. Освен Захарченко, при детонацията в ресторант в Донецк почина и неговият телохранител, а 12 души бяха ранени.

Около 100 000 души към този момент са минали край ковчега с тленните остатъци на 42-годишния Захарченко, съгласно управляващите на самообявилата се Донецка република (ДНР). Множество хора, доста от които облени в сълзи и с цвете в ръка, изчакаха реда си, с цел да се поклонят пред ковчега.

Общественият превоз в Донецк краткотрайно е спрян. Въоръжени мъже в униформи контролират придвижването в центъра на града.

На доста места се виждат транспаранти с портрета на Захарченко. Сред изписаните лозунги е: „ Ние имаме една майка татковина: Русия ".

В официално съобщение, публикувано от Донецката осведомителна организация, Владислав Сурков, непосредствен консултант на съветския президент Владимир Путин, назовава Захарченко „ брат " и „ воин ".

Мнозина от опечалените упрекват Украйна за убийството на своя водач. Проруската сепаратистка ДНР е в тридневен печал до на следващия ден. Началото на новата образователна година бе отсрочено за вторник.

Проруските сепаратисти в Източна Украйна упрекнаха Киев за убийството на водача на ДНР. Според украинските управляващи покушението е резултат от вътрешни спорове в редиците на бунтовниците.

Русия дефинира убийството като провокация за усилване на напрежението в района.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР