В домакинството понякога се появяват проблеми, които изискват знания и

...
В домакинството понякога се появяват проблеми, които изискват знания и
Коментари Харесай

Как да се справите без чужда помощ за ремонта вкъщи

В семейството от време на време се появяват проблеми, които изискват познания и умения за оправянето с тях. Ако става въпрос, дамите биват подценявани по отношение на поправянето на уреди или малко по-тежки задания. Но с малко повече непримиримост, те са способни на всичко. Дори и да не става въпрос за дамите, в случай че не ви се чакат техници и майстори или казусът не е толкоз сериозен, ние ще ви разкрием няколко трика за това по какъв начин да се справяте с домакинските проблеми сами, с цел да докажете на себе си и на близките, че сте способни на всичко.

Ще приказваме за проблеми като непрекъснато течаща вода в тоалетната, дупки в гипсокартона и промяна на развалени ключалки. А по какъв начин да се справите с тях, прочетете в идващите редове:

Течаща тоалетна паница

Всяко домакинство се сблъсква най-често с този проблем. Понякога може да бъде единствено досадно, само че в други случаи е допустимо да докара до наводняване и по-сериозни течове. Как да се справите с този проблем бързо? Просто стопирайте прииждането на вода като завъртите кранчето на тоалетната. Пуснете водата, с цел да се изпразни резервоара и проверете веригата. Тя би трябвало да е задоволително дълга, с цел да разреши на клапата да се затвори дотолкоз, че да се захване под веригата. Ако дължината е задоволителна – премахнете клапата и я подменете с нова. Пробвайте дали се е получило като пуснете водата.

Дупка в гипсокартона

На никого не му е прелестно да вижда дупки в стените, без значение повода, заради която са зародили. А за оправянето с този проблем може и да не се изискват доста старания, само че е добре да го извършите качествено и усърдно. Вземете шкурка и изравнете сектора около дупката. Следваща стъка е да вземете шпакловъчна паста с острие и деликатно под 45-градусов ъгъл да разнасяте с придвижвания нагоре-надолу и да започнете първо отляво надясно. След като сре изравнили сектора и дупката, оставете да изсъхне добре – целесъобразно най-малко 2-3 часа. Грундирайте и чак тогава боядисайте.

Смяна на ключалката

Още един елементарен за разрешаване проблем. При промяна на жилището или загуба на ключове, е добре ключалката да се подмени. Други случаи са да вземем за пример при опит за влизане с щурм или просто щета. Първа стъпка е изваждането на винтовете, задържащи бравата. Издърпайте я и отстранете винтовете, които се намират по краищата на вратата. Там е заключващият механизъм, извадете и него, с цел да пробвате дали новата брава ще пасне и няма да се опира по краищата на бравата. Ако всичко е наред, следва да поставите новата брава и още веднъж да завинтите болтовете на мястото им, затегнете ги добре.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР