В долината на река Охайо са намерени разпръснати редки елементи,

...
В долината на река Охайо са намерени разпръснати редки елементи,
Коментари Харесай

Космически феномен може да е довел до падането на индианска култура преди 1500 години

В долината на река Охайо са открити разпръснати редки детайли, което може да демонстрира, че в действителност галактически прелом е оказал помощ за упадъка на културата на индианците преди към 1500 години.

 Hopewell Exchange Network HRoe 2010

Изследователи от Университета в Синсинати откриват доказателства за галактически гърмежи на 11 разнообразни места, които в миналото са били населявани от културата Хоупуел – антична индианска цивилизация, която процъфтява в селища около реките в североизточните и среднозападните източни гори преди към 2000 години.

 Iridium-2

Иридий

В новото си изследване, което може да се откри в списание Scientific Reports, откривателите разказват в детайли откриването на редки метали, като иридий и платина, както и каменни метеоритни фрагменти, наречени паласити, на 11 разнообразни места, в миналото населявани от хора от културата Хоупуел. Те също по този начин откриват пласт въглени на местата, което демонстрира, че земята е била изложена на неочакван изблик от мощна топлота.

„ Тези микрометеорити имат химически отпечатък. Космически събития като метеорити и въздушни експлоадирания на комети оставят след себе си огромни количества от един необичаен детайл, прочут като платина “, сподели Танкърсли. „ Проблемът е, че платината също се среща при вулканични изригвания. Така че ние търсим редом и различен необичаен детайл, който се открива в такива космогенни събития, като кратери от метеоритни удари – иридий. Та по този начин успяхме да открием повишените количества на иридия и платината “, споделя Кенет Танкърсли, водещ създател на проучването и професор по антропология в университета в Синсинати, в изказване.

Като цяло откривателите настояват, че това е мощно доказателство, че регионът е бил обиден от някакъв въздушен гърмеж. Въздушните гърмежи са мощни детонации, които са резултат от огромен метеор или комета, която минава през земната атмосфера, преди да продължи назад в космоса. Това последно изследване демонстрира, че въздушният гърмеж евентуално е провокирал пожари на 23 800 километра горска повърхност сред 252 и 383 година н. е. Много добре подкрепяйки тази история – през този интервал китайски астрономи документират над 60 комети, които минават близо до Земята.

Може би неслучайно наподобява, че това пагубно събитие също е съвпаднало с неочаквания крах на културата Хоупуел. Повечето хора от тази антична цивилизация евентуално са оживели при първичния случай, само че произлизащите от това пожари са опустошили пейзажа и евентуално са довели до колапса на селското стопанство. Освен това разнообразни племена, произлезли от племето Хоупуел, като алгонкините и ирокезите, също имат приказки и митове за странна злополука, сполетяла Земята от небето.

„ Удивителното е, че доста разнообразни племена имат сходни истории за такова събитие “, изяснява Танкърсли.

„ Миамите описват за рогата змия, която прелетява през небето и пуска камъни върху земята, преди да падне в реката. Когато видите комета да минава в небето, тя би изглеждала тъкмо като огромна змия. Шоуните описват за „ небесна пантера “, която има силата да събори гората. Отавите приказват за ден, когато слънцето пада от небето. А когато една комета удари термосферата, тя би избухнала като нуклеарна бомба “, продължава Танкърсли.

 John Martin - Sodom and Gomorrah

„ Содом и Гомора “, картина на Джон Мартин (1789 – 1854)

Тези типове произшествия са редки, само че са документирани няколко пъти. Едно изследване от предходната година откри доказателства за огнен въздушен гърмеж в археологическия обект Тал ел-Хамам в Йордания преди към 3600 години. Учените подозират, че тази злополука може да е въодушевила историята за Содом и Гомор, двата древен града, разрушени от Бог поради нечестието си.

През 1908 година голяма гора е изравнена със земята от колосална детонация от 30 мегатона покрай река Подкаменная Тунгуска в Сибир. Въпреки че към момента не е несъмнено какво е предизвикало това необичайно събитие, най-вероятното пояснение е въздушен гърмеж вследствие на астероид, преминаващ около земната атмосфера.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР