В документа се описва как превозвачите ще получават компенсациите и

...
В документа се описва как превозвачите ще получават компенсациите и
Коментари Харесай

Окончателно! Децата до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт

В документа се разказва по какъв начин превозвачите ще получават обезщетенията и какви транспортни документи ще издават. Постановлението планува на децата до 10-годишна възраст да се издава карта за гратис пътешестване по вътрешноградския превоз и билет с нулева стойност по междуселищния. Билетът с нулева стойност ще се издава против даване на акт за раждане на детето. Ежемесечно превозвачите ще подават до кметовете, а те - на страната, списък на цената на абонаментните карти на децата до 10 години.

 

Стойността на издадените билети с нулева стойност по междуселищния превоз ще се компенсират на превозвачите също ежемесечно въз основа на предоставена в общината възложителна транспортна опис-сметка. За учениците и пенсионерите пониженията ще бъдат отразени в абонаментните карти за главните градски линии и в картите за пътувания по междуселищните, които също ежемесечно ще се регистрират от превозвачите.

 

По силата на признатото разпореждане, превозвачите би трябвало да анулират издадените преди влизане в действие на това разпореждане абонаментни карти, които са със период на годност повече от един месец, като възстановят на правоимащите съразмерно разликата сред новата цена и цената на картата преди да влезе в действие това разпореждане от 1-ви февруари до крайния период - 31-ви декември 2023г. Също в Държавен вестник е оповестено и постановлението, с което на общините се отпускат 27 милиона лева за компенсиране на транспорти до отдалечените обитаеми места.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР