В документа Икономическият и социален съвет /ИСС/ изрази единната си

...
В документа Икономическият и социален съвет /ИСС/ изрази единната си
Коментари Харесай

Резолюция по Бялата книга за бъдещето на Европа

В документа Икономическият и обществен съвет /ИСС/ изрази единната си позиция по отношение на обрисуваните от Комисията пет сюжета за посоката на развиване на Европейски Съюз до 2025 година, оповестиха от съвета, представено от Българска телеграфна агенция.

В резолюцията ИСС регистрира провокациите пред Европейски Съюз и в частност пред България, произлизащи от глобализацията, софтуерната смяна, демографската рецесия, миграционния напън, тероризма, районните спорове, протекционизма, икономическите и обществените неравенства.

Те, съгласно ИСС, са свързани с "липсата на икономическа и обществена конвергенция, на бистрота и доверие в процеса на взимане на решения, на нарушение на правилата на субсидиарност и пропорция в Европейски Съюз ".

ИСС установи, че обрисуваните сюжети обективно отразяват другите настроения в обществото - от опазване на статуквото или свиване на обсега на общоевропейските политики, до смяна на целите, диференциран или групов прогрес.

Затова в резолюцията се акцентира нуждата преди всичко да се потърси решение на рецесията на легитимността и връщане на доверието на жителите към институциите на Европейски Съюз.

От ИСС декларират, че главните детайли на посоката на развиване на Европейски Съюз би трябвало да се основават преди всичко на опазване на единството на ЕС-27 и по-нататъшно задълбочаване на общоевропейското съдействие в региона на единния пазар и свободата на придвижване на артикули, услуги, капитали и хора, като се надгражда постигнатото и се ускорява кохезията.

ИСС акцентира, че за България е изключително значимо да се резервира политиката на конвергенция за ускорение присъединението ни към Еврозоната, да се укрепва общественото измерение на интеграционния развой, както и присъединение към Европейския дирек на обществените права.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР