ВДоктор Ху“ съществува извънземен вид на силурианците - технологично напреднали

...
ВДоктор Ху“ съществува извънземен вид на силурианците - технологично напреднали
Коментари Харесай

Силурийската загадка: Съществувала ли е друга цивилизация преди нашата

В„ Доктор Ху “ съществува извънземен тип на силурианците - софтуерно напреднали хуманоидни влечуги, които живели доста преди хората. Те се остават неоткрити, до момента в който в телефонната кутия на доктора не се появява любимото на всички извънземно - пътуващото във времето. Засега това си остава нереалност. Въпреки това през 2018 година двама учени от университета в Кеймбридж кръстили своята публикация - „ Силурийската догадка: допустимо ли е да се открие софтуерно напреднала цивилизация в геоложките пластове “.

The Silurian Hypothesis: Might Earth Have Hosted A Sophisticated Civilization Millions Of Years Before Our Existence?
— IFLScience (@IFLScience)
Публикувана в Journal of Astrobiology, публикацията не твърди, че е имало софтуерно напреднал тип доста преди човечеството, а предлага интересен хипотетичен въпрос: " Дали би било допустимо да се намерят „ геологични отпечатъци “ на отминала цивилизация, изчезнала преди милиони години ".

„ Един от основните въпроси при оценката на вероятността за намиране на такава цивилизация е разбирането на това какъв брой постоянно се развива софтуерно напреднала цивилизация? “ пишат във вестника.

„ Хората са единственият образец, за който ни е известно да са достигнали софтуерен прогрес, и развиването на нашата цивилизация продължава и до момента. А по-основното и доста софтуерно развиване е почнало преди към 300 година Това е дребна част от времето, през което сме съществували като тип и още по-малка част от времето, през което комплициран тип живот е съществувал на земната повърхнина. "

„ Този къс интервал повдига очевидния въпрос дали това може да се е случвало и преди. “

The Isu are an ancient technologically advanced humanoid race. Which one of their technologies is your favorite?
— CODEX (@TheCodexNetwork)
Освен забавна догадка за размисъл, търсенето на отговор на въпроса може също да ни помогне в търсенето на признаци на напреднали цивилизации на екзопланети. Както показва публикацията, хората сме оставили белези от развиването си на планетата, които сигурно ще продължат, дълго време, да имат резултат върху климата и екосистемите на планетата. Това обаче не значи, че тези промени ще бъдат забележими след милиони години. Всъщност следите, които оставяме - в почвата - може да са с дебелина единствено няколко сантиметра. Това може да е остане по този начин, даже да оцелеем още доста дълги години.

„ Колкото по-дълго съществува човешката цивилизация, толкоз по-голям ще е отпечатъкът “, пишат от екипа.

„ Въпреки това, колкото по-дълго съществува една цивилизация, толкоз по-устойчиви би трябвало да са станали нейните практики, с цел да оцелее. Колкото по-устойчиво е едно общество (напр. в производството на сила или селското стопанство), толкоз по-малък е отпечатъкът върху останалата част от планетата. Но колкото по-малък е отпечатъкът, толкоз по-малко следи ще бъдат оставени в геоложките пластове. "

„ Предполагаме, че някои характерни маркери биха били неповторими и изключително устойчиви, като синтетичните молекули, пластмасите, както и доста дълготрайни радиоактивни утайки – резултат при положение на нуклеарна злополука “, пишат от екипа.

THE RAKATA were a humanoid species from Lehon. They were a technologically advanced race that even developed some early hyperdrive technology. Long term use of the dark side of the Force corrupted them into a race of merciless warriors who conquered and enslaved other species.
— Raul Mares (@raulmares72)
Екипът не дава финален отговор в публикацията, само че допуска, че в случай че е имало други напреднали типове преди нас, които е допустимо да бъдат открити, бихме ги разкрили посредством проучване на обикновени и композиционни аномалии в седиментния запис.

„ Въпреки че мощно се съмняваме, че софтуерно напреднала цивилизация е съществувала преди нашата, да си зададем въпроса даже единствено официално, ни кара да се замислим върху неща свързани както с астробиологията, по този начин и с проучванията на антропоцена, “ заключават те.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР