В доклада се казва, че служители на руските специални служби

...
В доклада се казва, че служители на руските специални служби
Коментари Харесай

Пари и образование: Путин търси нови методи за въвличане на беларусите във война

В отчета се споделя, че чиновници на съветските специфични служби учат моралното и психическото положение на военнослужещите на Беларус и организират самостоятелни диалози с редовия състав.

„ По този метод емисарите на Путин се пробват да убедят беларуските военни да вземат участие във войната с Украйна, даже и да не са част от белоруските въоръжени сили. На беларусите се предлага финансова поддръжка в размер на 1000-1500 $ на месец за осъществяване на „ специфични задания “. Освен това преференциално образование в съветските военни висши образователни заведения (например Рязанската въздушно-десантна командна школа) “, отбелязва украинското разузнаване.

От ведомството прибавиха, че по-специално такива случаи са регистрирани в подразделенията на 103-та въздушно-десантна дивизия на Въоръжените сили на Беларус и Гомелската гранична група.

„ Въпреки това има доста ниско равнище на мотивация измежду беларуските военни да вземат участие във военни дейности. Тези, които са дали единодушието си, са изключени от описите на персоналния състав на техните елементи за удължение на службата си отвън редиците на белоруските въоръжени сили “, осведоми разузнаването.

Също по този начин измежду висшето военно-политическо управление на Беларус има разногласия по отношение на опцията за присъединяване във военни дейности в Украйна.

„ Огромното болшинство от персоналния състав, който отхвърля да взе участие в така наречен „ специфична интервенция “, се ревизира за връзки с опозицията. Сменят се командири, нелоялни към Руската федерация “, настояват чиновници на украинското разузнаване.

Русия нахлу на украинска територия рано сутринта на 24 февруари. Врагът първо бомбардира военни обекти, а по-късно и мирни градове, в това число Киев.

Украинските управляващи оповестиха, че територията на страната също е била атакувана от Беларус.

На 23 март Генералният щаб на въоръжените сили на украинската страна заяви, че към момента съществува опция белоруската войска да взе участие във войната против Украйна на страната на Русия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР