В Добричка област огнище на африканска чума няма. Това стана

...
В Добричка област огнище на африканска чума няма. Това стана
Коментари Харесай

Няма огнище на африканска чума в Добричка област

В Добричка област огнище на африканска чума няма. Това стана ясно на извършеното през днешния ден съвещание на Областния координационен щаб, който бе призован след определяне на болестта във Варненско.

Добрич

През идната седмица ще бъде възобновена работата по създаване на оградата по сухопътната граница с Румъния. Остават още 30 километра, на които да бъде инсталирана дублиращата режеща тел. По време на съвещанието още веднъж бе припомнено, че максимален риск за разпространяване на болестта са така наречен задни дворове по селата.

Затова и от Агенцията по храните са създали препоръки към притежателите на домашни свине. По информация на земеделската работа в региона в селата се отглеждат малко над 1700 свине, като част от тях не са регистрирани, според нормативната уредба.


Красимир Кирилов - регионален шеф на област Добрич: " Домашните прасета не би трябвало да се хранят с боклуци, в това число кухненски, съдържащи останки от свинско месо или месни артикули от свинско месо. От прясното месо, добито за персонална консумация, не би трябвало да се създават сурово-сушени месни артикули. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР