В Добрич протестираха срещу поскъпването на водата, съобщава БНР.Близо 200

...
В Добрич протестираха срещу поскъпването на водата, съобщава БНР.Близо 200
Коментари Харесай

200 души на протест в Добрич срещу поскъпването на водата

В Добрич стачкуваха против повишаването на водата, оповестява БНР.

Близо 200 души стачкуваха против плануваното нарастване на цената на водата в града.

Утре в София на публично разискване в Комисията за енергийно и водно контролиране в ще се дискутира и разисква повишаването на цената за кубик вода в област Добрич. Планувано е цената да стане 3 лв. и 28 стотинки. Увеличението е с 32 стотинки.

Исканията на протестиращите са водата да остане на сегашните цени. Те желаят и управлението на ВиК сдружението в Добрич да подаде оставка.

Протестиращите са безапелационни, че четири месеца откакто инж. Тодор Гигински е назначен за шеф на ВиК в Добрич, търпимостта на жителите е изчерпана.

" Централната градска част съвсем през ден е без вода и без нужното налягане. Водата в този град - това постоянно е под въпрос. Да не приказваме за този шеф, който ни го спуснаха отнякъде, някакъв си негодник ", разясняват пред радиото протестиращи.

Разговори с Министерството на районното развиване и благоустройството по проблемите на ВиК сдружението към този момент са водени. Кметът на града Йордан Йорданов съобщи, че два пъти е разговарял с Министерство на регионалното развитие, само че резултат не е имало
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР