В Добрич е открита и работилница за скимиращи устройства, използвани

...
В Добрич е открита и работилница за скимиращи устройства, използвани
Коментари Харесай

Работилница за скимиращи устройства е разбита в Добрич

В Добрич е открита и работилница за скимиращи устройства , употребявани за непозволено събиране на банкови данни на територията на Франция, оповестяват от пресцентъра на Специализираната прокуратура. 
Акцията, обвързвана с следствието на участници в проведена незаконна група за произвеждане и употреба на скимиращи устройства, е осъществена в два следващи дни – на 8 и 9 юли от взаимен екип за следствие от прокурори от Специализираната прокуратура, чиновници от ГДБОП, съдия-следовател и полицейски чиновници от Франция.
В София и Добрич са арестувани трима българи с Европейски заповеди за арест, за които има доказателства за присъединяване в незаконната група. Те ще бъдат предадени на френските управляващи и изправени на съд във Франция.
Досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура по този случай е формирано през юни 2018 година въз основата на Европейска заповед за следствие, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион при водено наказателно произвеждане против двама българи. Двамата са били арестувани няколко месеца по-рано, когато в нощните часове са свалили скимиращо устройство от автоматизирана колонка за гориво. Ден преди този момент притежателят на бензиностанцията подал сигнал, че на една от колонките е инсталиран „ скимер “ с микрокамера за записване на въвежданите ПИН кодове за банкови карти. Кадрите от видео наблюдението посочили, че двамата българи са поставяли и сваляли скимиращите устройства.
На базата на тези доказателства се допуска, че двамата са част от по-голяма проведена незаконна група в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР