В дните преди затъмнението град Ниагара Фолс в Канада пък

...
В дните преди затъмнението град Ниагара Фолс в Канада пък
Коментари Харесай

Америка се запасява с храна и гориво, очаква извънредно положение...

В дните преди затъмнението град Ниагара Фолс в Канада пък разгласи изключително състояние поради предстоящите тълпи на място. С наближаването на явлението учебните заведения в Източна Канада подхващат ограничения, с цел да подсигуряват, че учениците няма да бъдат в учебно заведение по време на цялостното слънчево затъмнение на 8 април, като анулират образователните занятия или избират ранното им преустановяване. Те се притесняват, че децата могат да увредят очите си, като гледат непосредствено към слънцето, или че тъмнината в средата на следобеда ще направи прибирането им вкъщи рисково.

 

 „ Обявяването на изключително състояние укрепва инструментите, с които районът разполага, с цел да подсигурява здравето и сигурността на жителите и посетителите и да отбрани инфраструктурата при всеки сюжет, който може да възникне “, се споделя в прессъобщение на район Ниагара, представено от Ройтерс.

 

Ниагарският водопад, ситуиран на канадско-американската граница, е основно място за наблюдаване на затъмнението и доста хора ще пътуват до такава степен единствено с цел да мога да видят явлението от едно от естествените чудеса на Северна Америка.

 

Ако се намирате в центъра на лунната сянка, известна като тоталност, небето ще потъмнее за няколко минути в средата на деня. Температурата ще се намали, ще се появят звезди, а птиците ще се объркат и ще стартират да чуруликат нощните си песни.

 

И всичко това се дължи на едно галактическо съвпадане: От Земята Луната и Слънцето наподобяват с почти идентични размери.

 

По доста индикатори априлското събитие ще затъмни последното цялостно слънчево затъмнение, което мина над Съединените щати през 2017 г.  Сянката на пълнотата ще бъде два пъти по-широка от тази на затъмнението през 2017 година, тъй че ще бъде по-лесно да се откри място за наблюдаване във всеки един щат. Времето на тоталност - времето, през което Луната изцяло закрива Слънцето - също ще бъде съвсем два пъти по-дълго, над четири минути на доста места. Затъмнението ще се случи покрай пика на 11-годишния магнитен цикъл на Слънцето, което може да усили възможностите да се видят големи цикли от слънчева плазма, които ще израснат от страната на затъмнението.

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР