В дните преди Коледните празници - от 20 до 26

...
В дните преди Коледните празници - от 20 до 26
Коментари Харесай

Свещеници влизат в COVID-отделения

В дните преди Коледните празници - от 20 до 26 декември, свещениците и духовниците, които са преболедували COVID-19, ще влязат в лечебните заведения при болните. Духовниците ще помажат тези, които имат предпочитание, ще ги поръсят със светена вода и ще им вдъхнат кураж, съобщи БГНЕС.
Това стана ясно по време на днешното държавно съвещание, в което присъединяване взе Негово преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.
 Петър Велков: Всичко е срещу хубавичко логичност да смекчаваме ограниченията Петър Велков: Всичко е срещу хубавичко логичност да смекчаваме ограниченията
„ Данните не демонстрират, че можем да стартираме намаляване на ограниченията. " Това сподели пред БНР математикът Петър Велков, учител и ек...
Той заяви, че тази благословия се възнамерява и за Йордановден, който честваме в първите дни на новата година. Патриарх Неофит е дал благословията си във връзка самодейността преди Рождество в лчебните заведения.
По време на днешното държавно съвещание, кабинетът отпусна 2,5 млн. лв. за поправки, реституция и доизграждане на храмове в страната. Средствата са избрани за реставрационни действия в Бачковския и Троянския манастир, за ремонт на манастира „ Св. Йоан Кръстител “ в с. Жабляно, общ. Земен, за храма „ Св. Петка “ в Русе, за църквата „ Свети Дух “ в с. Бенковски в общ. Кирково. Финансова помощ за ремонтни действия се дава и за постройката на Софийската митрополия, за постройката на Старата митрополия в Ловеч, за подсилване на столичния храм „ Св. Ап. Андрей Първозваний “ и за продължение на строителството на църквите в София - „ Св. Стефан “ в Южния парк и „ Св. Благовещение “ в кв. „ Дружба “ 2.
„ Наближава доста популярен ден - Рождество Христово, а в тази пандемия, в тази финансово-икономическа рецесия, упованието на хора в Бога е извънредно значимо “, уточни министър-председателят Бойко Борисов. Той бе безапелационен, че в своите дейности държавното управление постоянно се е водило да бъдат в името на Бога и на българските жители.
„ Ще създадем по този начин, че на Рождество Христово хората да са със фамилиите си, да могат да отидат на черква, да възпламенят свещ, да почетат този извънредно ярък ден. Това ни е задачата “, посочи министър председателят.
 Нов случай: Болен от COVID-19 умрял в кола за спешна помощ пред болничното заведение в Елхово Нов случай: Болен от COVID-19 умрял в кола за спешна помощ пред болничното заведение в Елхово
77-годишен мъж с COVID-19 е умрял в очакване на здравна помощ в кола за спешна помощ пред болничното заведение в Елхово. Това стана ясно от описа на наследник...
„ На днешния ден, когато се уважава Света Ана, закрилница на фамилията и на младежите, сервирам специфична признателност от името на патриарх Неофит за Вашата грижа, помощ и поддръжка в църковното дело “, обърна се към министър-председателя викарият на патриарха свещеник Поликарп. Той изрази признателност към държавното управление и за това, че по време на пандемията от ковид, църквите не бяха затворени. „ Хората в действителност се укрепваха в своята вяра, влизайки в храма, общувайки с Бога, със свещенството и по този начин по-лесно преодоляват тези разтърсвания – и физически, и духовни, и душевен “, означи дядо Поликарп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР