В дните преди да бъде отровен, руският опозиционен политик Алексей

...
В дните преди да бъде отровен, руският опозиционен политик Алексей
Коментари Харесай

Руските служби наблюдавали Навални, знаели дори какво яде

В дните преди да бъде токсичен, съветският опозиционен политик Алексей Навални е бил деликатно следен от чиновници на съветските силови структури, съобщи „ Московский комсомолец”, базирайки се на осведомени източници.

Службите са наблюдавали всяко едно придвижване на Навални по време на пътуването му в Сибир, където той снимаше проверяващ филм. Навални е бил извънредно недоверчив и даже в един от хотелите е нощувал не в стаята, която се води на неговото име, а в друга. Службите са имали информация с кого поддържа връзка Навални и даже с какво се храни.

По време на полета си след визитата в Сибир Навални се почувства зле и загуби схващане, което принуди водачите да създадат наложително кацане в Омск. Навални бе настанен в локалната болница, а след няколко дни на договаряния бе обещано позволение той да бъде превозен за лекуване в Берлин. Вчера от берлинската болница „ Шарите” потвърдиха изказванията на екипа на Навални, че пациентът е токсичен – нещо, което съветските им сътрудници отхвърлят. „ Шарите” е една от най-хубавите лечебни заведения в Европа и там се лекуват даже съветски олигарси.

Руският политик Иля Яшин съобщи, че източниците на „ Московский комсомолец” са разкрили действителните размери на наблюдението, осъществено от службите. Той обаче недоумява по какъв начин е допустимо Навални да е наблюдаван толкоз деликатно и най-после да се окаже в кома. „ Това ми припомня на историята с Немцов, който беше наблюдаван от чиновници на ФСБ, които по някаква причина не видяха убиеца”, написа той във Facebook. Канцлерът на Германия Ангела Меркел също прикани да бъде осъществено следствие и да стане ясно кой стои зад отравянето на Навални.

Лекарският екип, който се грижи за Навални в Германия, разгласи, че в организма му са открити следи от инхибитори на холинестеразата. Тези химически съединения имат друго предопределение – от химически оръжия до пестициди. В медицината могат да бъдат употребявани за облекчение на признаците на Алцхаймер. Нервните газове и нервнопаралитичното вещество „ Новичок” също са инхибитори на холинестеразата. Говорителката на Навални – Кира Ярмиш, съобщи, че съветският опозиционер, който през годините разкриваше корупционни схеми във федерацията, се е почувствал зле след консумация на чай. Европейският съюз също прикани Москва да бъде извършено транспарантно и без значение следствие на случилото се с Навални. Болницата, в която е настанен, се охранява от служители на реда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР