В дните от 19 до 21 юни във Враца ще

...
В дните от 19 до 21 юни във Враца ще
Коментари Харесай

Враца е домакин на фестивал на военните духови оркестри

В дните от 19 до 21 юни във Враца ще се организира годишния фестивал на военните духови оркестри и заключителния стадий на прегледа на любителското художествено творчество в сухопътните войски за 2018 година, под патронажа на регионалния шеф Малина Николова.
За първи път от основаването на самодейността Враца е определена за хазаин, а в границите на трите фестивални дни, жителите на града ще имат опцията да участват на концертите и изявите на армейските създатели.
Фестивалът на военните духови оркестри и прегледът на любителското художествено творчество в сухопътните войски за 2018 година се провеждат от командването на сухопътни войски и военно формирование 54 990 – Враца, със съдействието на регионалната администрация и общината.
Прегледът на любителското художествено творчество се организира в концертната зала на община Враца. Културната демонстрация на креативните сформира ще бъде публично открита на 19 юни в 16.00 ч. с първата част на прегледа на любителското творчество. Във втория фестивален ден от 10.00 ч. до 16.00 ч. ще се състои втората част на културната демонстрация. Прегледът на любителското художествено творчество ще завърши на 21 юни с представянето на креативните сформира в третата част от 9.00 ч. до 12.30 ч. и награждаване на призовите места.
Фестивалът на военните духови оркестри ще се организира на 20 юни, като в 17.00 ч. ще се състоят независими концерти на духовите оркестри в разнообразни региони на града. В парка на ж.к. „ Дъбника “ ще се организира концерт на представителния духов оркестър на сухопътни войски, по същото време в местността „ Хижата “ - концерт на Военен духов оркестър – Стара Загора. На площада пред община Враца ще се състои концерт на Военен духов оркестър – Карлово. Паркът пред Военен клуб – Враца ще събере жители на града на концерт на боен духов оркестър – Сливен, а на площад „ Суми “ ще се организира концерт на боен духов оркестър – Белене.
След края на независимите концерти, от 19.00 ч. на пл. „ Христо Ботев “ е Сборния концерт на военните духови оркестри.
Организаторите канят жителите и гостите на града на културните събития, с които се цели показване на гениите и самодейността на военнослужещите от Българската войска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР