В дните около Възкресение полиция и пожарна ще следят за

...
В дните около Възкресение полиция и пожарна ще следят за
Коментари Харесай

Мерките за Великден: Засилен контрол на полицията и пожарната около храмовете

В дните към Възкресение полиция и пожарна ще наблюдават за сигурността на всички вярващи, а в нощта против неделя пред Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " чиновниците на НСО ще ревизират с металдетектори за огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции. Ще има пожарна и кола за спешна помощ.

Стотици вярващи по традиция изпълват пространството към патриаршеската катедрала в очакване на Възкресение.

От пожарната поучават още дамите да са с вързани коси, когато влизат в църквите, както и да внимават със запалените свещи вкъщи

Дни преди празника обаче поправки към храма са неприятна изненада за преминаващите. " Точно това се чудих, виждам има туристи, а какво виждат сега - не е доста прелестно. Това стои доста време - става въпрос за един тротоар, а не автомагистрала ", сподели Николай Дончев.

От столичната община споделиха за bTV, че пространството е обезопасено и миряните ще имат достъп до храма. За задачата е инсталирано и краткотрайно в допълнение осветяване.

От 18 до 22 април продължава акцията за пролетно разчистване на столицата

В църквата " Свети Николай Чудотворец " в Ямбол чакат хиляди вярващи. След Коронавирус пандемията хората остават на отдалеченост при огромни събития, споделя архимандрит Димитрий.

„ Започнаха да се отделят, стоят на разстояние, хората се пазят един различен по принцип. От енорията хора оказват помощ, стоят до свещниците да не стане нещо, да не се възпламени нещо ", добави Архимандрит Димитрий, който е архиерейски наместник на Ямболската духовна епархия.

Традицията повелява, че боядисването на яйцата би трябвало да бъде или рано сутринта на Велики четвъртък, или на Велика събота

Полицията и пожарната към този момент са ревизирали над 1400 църкви, манастири и параклиси.
Равносметката - множеството са в положително положение и безвредни. Има обаче и нарушавания.

" Липса на противопожарни уреди и в началото пожарогасене ", каза началникът държавен надзор в Дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията "  комисар Георги Толин.

За декември Бачковският манастир е платил 20 000 лв. ток

В нощта против неделя всеки би трябвало да пристъпи в храма с внимание, само че и с откровена религия и наслада, ни споделят свещеници.

" Вечерта като кажем - " Христос Воскресе " настроението внезапно се подвига. Хората стават усмихнати, въодушевени, тогава хората изпитват в цялост насладата от възкресението на нашия Бог “, изясни Архимандрит Димитрой.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР