В дните около средата на февруари времето ще се задържи

...
В дните около средата на февруари времето ще се задържи
Коментари Харесай

Времето се връща към по-поносими температури

В дните към средата на февруари времето ще се задържи без превалявания и с повече слънце

След поредност ледено студени дни, времето ще се върне към по-поносими февруарски температури, предава. В събота ще е слънчево и безшумно. Сутринта в някои региони към река Дунав ще има мъгла, а късно следобяд от север на юг ще се появят облаци, които ще покрият страната през нощта. Дневните температури в първия от почивните дни ще са позитивни – от 1 до към 6-7 градуса.

В неделя ще е облачно. Ще се появи вятър, който в планините ще е на моменти мощен. Сутринта термометрите ще демонстрират от минус 5 до нула, а следобяд – от нула до 5-6 градуса. В хода на деня се чакат превалявания от сняг по планините и към планинските масиви на Западна и Централна България, които още в границите на денонощието ще спрат.

По планините по-приветлив ще е съботният ден - с доста слънце, относително безшумно време и съвършени условия за зимни спортове. В неделя облаците ще са повече, ще духа вятър, а в масивите на Западна и Централна България ще превали сняг. И в случай че дневните температури по ски пистите в събота са до минус 5 градуса, то в неделя ще е по-студено с оптимални температури до минус 9 - минус 10 градуса.

В дните към средата на февруаривремето ще се задържи без превалявания и с повече слънце. Температурите заран ще са към и под нулата, с мъгли в някои котловини, низини и около огромните водоеми. През деня термометрите ще се двоумят от 3 до 8-9 градуса.

В интервала 18-20 февруари предварителните прогнози чертаят сюжет с прекосяване на средиземноморски циклон. Ако неговата траектория се резервира, ще има изобилен снеговалеж в доста елементи на Западна и Централна България и дъжд на изток.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР